Respectivul dosar mentionat de mine se afla de o luna de zile la Politie, timp in care s-au luat declaratii partii vatamate, partii invinuite si martorului. Sub indrumarea procurorului fapta a fost incadrata la vatamare corporala grava, si din cate stiu alte probe nu se mai pot adauga la dosar ptr ca nu exista.
Care este perioada maxima in care dosarul poate fi tinut la politie? Cat anume se poate incepe efectiv urmarirea penala?
In functie de materialul probatoriu administrat politistul sau procurorul pot solicita daca este necesar completarea probatoriilor,inclusiv cu expertize tehnice.
Pe de alta parte solutionarea unor astfel de cauze,depinde de marea afluenta de cauze cu care este confruntata unitatea respectiva de politiei,de personalul afectat cercetarii,de timpul socialmente necesar.
Da, legea nu prevede nici un termen dar in cel mult 3-4 luni dosarul trebuie trimis la instanta.
Daca nu mai sunt probe de administrat puteti solicita in scris urgentarea finalizarii UP in vederea sesizarii instantei.
Dosar penal
ContSters186573
Buna! In urma cu un an am divortat de comun acord,simplu si scurt... a aparut si partajul care e inchis ptr neprezentarea ambelor parti.. dupa un timp am fost ... (vezi toată discuția)