avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se mai poate face? Foaie matricola absolvire liceu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se mai poate face? Foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam

Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul "Henri Coanda "Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca mediile din anii anteriori erau mai mici decat acelea pe care noi le stiam si pe care ni le aduse la cunostinta dirigintii pe parcursul celor 4 ani de liceu. Nu-mi venea sa cred si mi-am trimis baiatul inapoi la liceu sa ceara explicatii, de ce? cum?. Explicatia a fost urmatoarea: dirigintele a calculat mediile gresit. Tin sa va aduc la cunostinta ca dirigintele este profesor de matematica in acel liceu, profesor cu care fiul meu" a invatat". Intrebarea mea este daca acest fapt este considerat infractiune si cui sa ma adresez sa ne faca dreptate pentru ca eu cred ca inducerea in eroare a parintilor in ceea ce priveste situatia scolara a copiilor lor este infractiune, cu atat mai mult cu cat nu sunt numai eu in aceasta situatie.
Ma intreb totusi cine poate controla mediile tuturor elevilor din acel liceu, deoarece eu cred ca exista interese sa se greseaca mediile? Vreau sa se descopere adevarul!
Vreau sa se ia masuri si sa se faca dreptate tuturor elevilor si parintilor acestora care au fost pacaliti!
Ganditi-va ca datorita neinformarii corecte a parintilor in ceea ce priveste situatia scolara e elevilor, multi elevi, printre care si baiatul meu, nu a reusit sa ia examenul de bacaloriat. Daca pana acum, de insuccesul lui mi-am invinuit doar baiatul, acum invinuiesc si profesorii pentru ca nu mai cred in bunele lor intentii si in buna lor pregatire de a ne instrui copiii!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:23, 11 Septembrie 2010
Domnule Parinte,
Scoala are in arhiva toate cataloagele. Mergeti la Director si vedeti negru pe alb notele. Se poate remedia, inca.
Imi cer scuze, dar ce are examenul de bacalaureat cu mediile din anii anteriori?? Ca examenul e examen, iar mediile sunt medii (din cate stiu eu, nu-ti trebuie o anumita medie pe cei 4 ani de liceu ca sa sustii examenul de bac). Si sa nu fiu rea, insa daca a picat bacul, inseamna ca nici onor elevul nu s-a prea omorat cu cartea, indiferent ce scria in carnetul de note.
In carnetul de note ce este trecut? Pentru ca mediile semestriale si anuale pe fiecare obiect se consemneaza in acest carnet, sub viza scolii respective. Oricum, afara daca nu cumva la "recalculare" elevul a fost desemnat corigent/repetent la vreun obiect (ceea ce nu se poate retroactiv), chiar nu vad la ce ii folosesc aceste medii din timpul anilor (facultatile care se respecta organizeaza examen de admitere, nu castiga studenti pe banda rulanta prin selectia dosarelor).
Cu scuzele de rigoare, insa ceea ce conteaza cu adevarat este ce ai in cap, nu ce scrie pe hartie. Poti sa ai o tona de diplome si sa nu fii in stare sa deosebesti o vaca de un bou:D...
Daca chiar a gresit cineva (cu intentie, care trebuie dovedita), se poate sesiza conducerea liceului care va convoca consiliul profesoral, iar cadrului didactic eventual vinovat i se poate aplica o sanctiune administrativa. Nimic mai mult.
Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)
Corespondență școală-familie nelivrată sistematic. lucian.daniel lucian.daniel La sfârșitul fiecărui semestru, ca și diriginți ai claselor de elevi, întocmim scrisori cuprinzând situația școlară a fiecărui elev, observații și ... (vezi toată discuția)