avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fara asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fara asigurare

In data de 07-09-2010 am fost oprit de politia rurala in mun suceava mi-au cerut actele la control le-am dat precizez am fost acolo sa cumpar masina pe o conduceam (avea 20min de cand am cumparato) de la cel care am cumparat masina mi-a spus ca actele sunt valabile ceea ce si scria pe ele.Actele erau valabile pana in 2011 luna ianuarie, la verificare mi-au spus ca nu am asigurarea valabila, masina este inscrisa pe Anglia si este cu volan dreapta , mi sa intocmit dosar penal, mi-au fost retrase numerele de inmatriculare si mi-a fost retinut permisu FARA DREPT CE CIRCULATIE!. Am inteles ca dosarul nu se poate muta de la Suceava trebuie sa bat 1400km dus-intors pentru o declaratie.
Se poate face ceva?
Multumesc tuturor
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
smenuaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: misusv , utilizator 13:15, 20 Martie 2011
Pai daca in urma verificarii a fost gasita masina fara asigurare, pe ce baza considerati ca politistii au facut un abuz?
In cazul in care se va retine eroarea de fapt in ceea ce priveste lipsa asigurarii, veti primi o scoatere de sub urmarire, pt ca exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei.
Pentru lipsa asigurarii nu se face dosar penal,probabil masina avea numere de anglia care nu erau valabile masina fiind radiata din anglia.Si s-a intocmit dosar penal conform art. 85 al. 1 si 2 din OUG 195/2002.Trebuia sa primiti dovada pentru permis si dovada pentru placutele de nr. daca au fost luate,pe una din aceste dovezi trebuie sa scrie s-a intocmit dosar penal conform art. ...Vedeti ce scrie acolo.
rares85, utilizator
motivul scrie asa: La data de 07/09/2010 ora 18:40 a condus pe DJ209C auto inmatriculat in Anglia cu nr (nr masini) fara a poseda asigurare obligatorie.A fost taiat proces verbal si pus dosar penal. Mi-a dat dovada pt permis fara drept de circulatie si dovada pentru numere.
Nu exista in codul penal sau in OUG 195/2002 infractiunea de a conduce un auto fara asigurare,deci altule motivul.La o infractiune nu se face P.V.,doar la contraventie se face.Consultati un avocat pentru ca ceva nu este in regula.Pe dovada de retinere a permisului trebuie sa scrie motivul pentru care s-a retinut si daca este fara drept de circulatie clar ca este vb. de o infractiune,trebuie sa scrie pe ia comform carui art. din OUG 195/2002 s-a deschis dosarul penal.
rares85, utilizator
Alta infractiune nu exista pentru ca am fost verificat la sange de catre politie ei au cautat alt nod in papura si nu au gasit decat asta cu asigurarea. Pe dovada asa scrie ce am specificat mai sus adica "La data de 07/09/2010 ora 18:40 a condus pe DJ209C auto inmatriculat in Anglia cu nr (nr masini) fara a poseda asigurare obligatorie" aici e clar ca e ceva putred la mijloc masina este inmatriculata si are itp sau cum se numeste in anglia facut, pentru ca nu au zis nimic de altceva a spus ca daca le aduc dovada la asigurare in 2 ore ca e platita imi da actele ceea ce nu am putut face ca trebuia fostu propietar sa faca asta si imi trebuia cont in lire.In dosar scrie clar si stiu ce am declarat nu aveam asigurare obligatorie auto.
Multumesc Rares pentru sfaturi o sa consult un avocat si daca spune ca ai pot da in judecata o sa o fac.

Alte discuții în legătură

Talon + placute de inmatriculare retinute Dexter11 Dexter11 Buna ziua. Am si eu o problema in legatura cu [b]Talonul[/b] si [b]Placutele de inmatriculare[/b] a unei masini inmatriculate in [b]Anglia[/b]. Deci, ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Obligatia politiei? IUSTINIA IUSTINIA Am avut un accident in 12/03/2010 in care a fost implicata si o masina cu numere de Germania. Vinovat de producerea accidentului a fost cel care conducea ... (vezi toată discuția)