avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... leasing extern
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

leasing extern

am si eu o intrebare: clientul meu (srl) a incheiat un contract de leasing extern pt o semiremorca second cu o firma din austria platitoare de tva ( cod valabil de tva ), in care se precizeaza ca are de plata 45 rate a 540 euro/luna ,valoarea contractului este 24300 euro , dar nu este specificata dobanda aferenta ratelor, nu se specifica nimic de dobanda ; deasemenea avansul este 0 ( zero), valoarea reziduala este si ea 0(zero)
mentionez ca exista la actele firmei un certificat de rezidenta pt evitarea dublei impuneri ,
eu am citit ca in cazul obtinerii de venituri de la nerezidenti e obligatorie impozitarea dobanzii aferente ratelor de leasing si retinerea la sursa a acestui impozit , si bineinteles virarea lui la stat .
dar cum sa calculez acest impozit, la ce suma ????
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 17:42, 9 Septembrie 2010
intocmiti un scadentar care sa fie semnat de ambele parti, devenind anexa la contract. Altfel veti avea surpriza ca fiscul sa va calculeze profitul "dupa ureche."
maxu08 a scris:

intocmiti un scadentar care sa fie semnat de ambele parti, devenind anexa la contract. Altfel veti avea surpriza ca fiscul sa va calculeze profitul "dupa ureche."


ok, dar ce ma fac cu cele 5 luni care au trecut deja ? in care am inregistrat numai 167 ?????toata suma #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Leasing financiar xinom xinom 4m un leasing financiar pentru un autoturism. Scadentarul cuprinde: col.1 - rata leasing= 272.93 euro; col.2 - capital=192.69 euro; col.3 - ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura leasing auto elcristescu elcristescu Am urmatoarea factura: comision asigurare 196.59 lei si tva 47.18 lei rata leasing 384.80 lei si tva 92.35 ... (vezi toată discuția)