avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o intrebare legata de calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o intrebare legata de calomnie

In urma unui material publicat in presa am fost acuzat de calomnie si mi se cere ca despagubire suma de 500 000 lei noi. Spuneti -mi va rog s-a abrogat acest articol ? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac in apararea mea? Ce se va intimpla cu aceasta suma ce trebuie platita ca dauna? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: koncitadinul , utilizator 09:07, 10 Septembrie 2010
si sunteti in proces pt savarsirea infractiunii de calomnie?
am fost dat in judecata si la inceputul anului viitor va avea loc prima infatisare.
atunci nu va ramane decat sa faceti proba veritatii celor afirmate de dvs in instanta si sa obtineti achitarea.
va multumesc frumos pentru sfat insa voiam sa stiu daca nu cumva s-au abrogat articolele 998 si 999 legate de calomnie?
Nu 998 sau 999 sunt legate de calomnie, ci 206 Cod penal.
Din cate stiu eu, s-au abrogat si 208 si 209, insulta si calomnia.
Parerile sunt impartite, dar practica judiciara spune ca s-au abrogat.

Alte discuții în legătură

Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Insulta si calominia sunt pedepsite prin codul penal? carasclaudiu carasclaudiu [b]EXTRAS DIN CODUL PENAL[/b] \\"Capitolul IV INFRACÞIUNI CONTRA DEMNITÃÞII [{*}] Art. 205. Insulta (articol repus în vigoare de la 13 ... (vezi toată discuția)