avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preschimbare termenului de judecata -competenta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preschimbare termenului de judecata -competenta de solutionare a cererii!!!

Speta este urmatoarea: Reclamantii intr-un dosar au depus o cerere de preschimbare a primului termen de judecata. Eu ca reprezentant al paratei m-am opus judecarii cererii de catre judecatoarea respectiva intrucat primul termen de judecata, conform art. 153 alin.3 cpc se preschimba de catre presedintele instantei ori al sectiei - de contencios in acest caz. Instanta a ramas in pronuntare pe cererea de preschimbare a termeneului, iar a doua zi am aflat cu surprindere faptul ca instanta a admis cererea de preschimbare FARA a o trimite spre solutionare presedintelui sectiei. Intrebarea este: cum pot ataca incheierea de sedinta prin care judecatoarea necompetenta a admis cererea? in cod nu se prevede nicio cale de atac? Pot invoca art. 105 alin1cpc si daca da, cand? Sper sa ma puteti ajuta! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CCCccc , utilizator 09:38, 13 Septembrie 2010
Cererea de preschimbare de termen se judecata de catre instanta de judecata investita cu actiunea principala.
Competent este si presedintele Tribunalului.
Partile trebuie sa fie legal citate , pentru a se pune in discutie preschimbarea termenului de judecata.
Totodata , ea trebuie sa motivata , si sutinuta de inscrisuri, conform art . 153 din Codul de procedura civila.
Competenta de solutionare a unei asemenea cereri este prevazuta de art.153 alin.3 c.p.c.: in cursul judecarii procesului cererea de preschimbare a termenului se solutioneaza de catre completrul de judecata. O asemenea incheiere nu se ataca decat odata cu fondul.
avocat Cristina Popescu
Va multumesc pentru raspuns! Insa mi se pare foarte dificil sa atac odata cu fondul incheierea respectiva intrucat daca ma prezint la termnenul fixat de instanta se acopera orice nulitate. Pe de alta parte nu am nicio prevedere in CPC care sa imi permita atacarea cu recurs separat incheierea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce articol din cpc-1864 trebuie invocat pentru a formula o cerere de preschimbare termen, în sensul de a se acorda un termen mai scurt? clyde2010 clyde2010 Ce articol din CpC-1864 trebuie invocat pentru a formula o cerere de preschimbare termen,in sensul de a se acorda un termen mai scurt,avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Divort in lumea islamica nedreptate nedreptate Buna ziua, Am o problema legata de un divort al unei prietene , va rog mult ma puteti ajuta Odata ce actele de divort au fost depuse, exista vreo ... (vezi toată discuția)
Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de ... exco exco Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de suspndare a judecării cauzei? Vreau să ştiu dacă este admisibil un astfel de recurs. ... (vezi toată discuția)