Speta este urmatoarea: Reclamantii intr-un dosar au depus o cerere de preschimbare a primului termen de judecata. Eu ca reprezentant al paratei m-am opus judecarii cererii de catre judecatoarea respectiva intrucat primul termen de judecata, conform art. 153 alin.3 cpc se preschimba de catre presedintele instantei ori al sectiei - de contencios in acest caz. Instanta a ramas in pronuntare pe cererea de preschimbare a termeneului, iar a doua zi am aflat cu surprindere faptul ca instanta a admis cererea de preschimbare FARA a o trimite spre solutionare presedintelui sectiei. Intrebarea este: cum pot ataca incheierea de sedinta prin care judecatoarea necompetenta a admis cererea? in cod nu se prevede nicio cale de atac? Pot invoca art. 105 alin1cpc si daca da, cand? Sper sa ma puteti ajuta! Va multumesc!
Cererea de preschimbare de termen se judecata de catre instanta de judecata investita cu actiunea principala.
Competent este si presedintele Tribunalului.
Partile trebuie sa fie legal citate , pentru a se pune in discutie preschimbarea termenului de judecata. Totodata , ea trebuie sa motivata , si sutinuta de inscrisuri, conform art . 153 din Codul de procedura civila.
Competenta de solutionare a unei asemenea cereri este prevazuta de art.153 alin.3 c.p.c.: in cursul judecarii procesului cererea de preschimbare a termenului se solutioneaza de catre completrul de judecata. O asemenea incheiere nu se ataca decat odata cu fondul.
avocat Cristina Popescu
Va multumesc pentru raspuns! Insa mi se pare foarte dificil sa atac odata cu fondul incheierea respectiva intrucat daca ma prezint la termnenul fixat de instanta se acopera orice nulitate. Pe de alta parte nu am nicio prevedere in CPC care sa imi permita atacarea cu recurs separat incheierea respectiva.