avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Posibilitate pierdere indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Posibilitate pierdere indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Ma numesc Monica Leonte .Sunt in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani in conditiile legale si cu indemnizatie de la stat.Doresc sa infiintez pe numele meu un cabinet de infrumusetare : mi s-a recomandat intreprindere individuala.Eu insa nu voi presta servicii in acest cabinet deoarece nu e profesia mea.Motivul pentru care doresc sa fac pe numele meu este datorita investitiei facute : 100% capitalul meu.Risc sa-mi pierd indemnizatia?
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:13, 10 Septembrie 2010
Ca titular al intreprinderii individuale veti realiza venituri si, atunci nu veti mai avea dreptula sa beneficiati de indemnizatie.
LEGE nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu privire la problema care va intereseaza prevede:
art. 33^1 Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.
SECŢIUNEA a 3-a Indemnizaţia de şomaj
Aart. 34 (1) Somerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua somaj daca realizez venituri din contract de mandat? ce intelegem din activitati autorizate potrivit legii ? mihacireasa mihacireasa Deja am depus actele pt somaj insa eu am si un contract de mandat incheiat cu o firma de asigurari si realizez lunar cam 100-200 lei venit , venit care insa se ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj i.i. Lumena Lumena buna ziua, Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)
Venituri someri EugeniaG EugeniaG In declaratia pe proprie raspundere pe care o semneaza somerii exista aceasta fraza: \\"Declara pe propria raspundere, ca nu are loc de munca, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)