Ce drept am asupra imobilului, in urma decedarii sotului fiind mostenitor din partea tatalui (conf. art.669 cod civil) impreuna cu 2 copii rezultati din casatorie cu defunctul.1/2 din imobil reprezinta cota de bun comun a mamei sotului(conf. art.30 din codul familiei)
Sotul a primit ca mostenire jumatate din locuinta, aceasta fiind cedata de mama acestuia dar numai partea tatalui decedat , mama lui ramanand cu cealalta jumatate si fiind in viata. In urma decedarii sotului am ramas eu( sotia) , 2 copii si mama acestuia.As dori sa stiu daca am vreun drept asupra partii sotului, mentionez ca am avut o casatorie legitima de 31 de ani.
in acest caz vor veni la mostenire: sotia (adica dumneavostra) cu 1/4 din mostenire si copiii cu 3/4. mama lui nu are nici un drept la partea sotului dumneavoastra pt ca e mostenitor din alta clasa si de grad mai indepartat
Da , legea va confera un drept de mostenire, respectiv o cota de 1/4 din bunurile defunctului, restul revenind copiilor dvs. Mama sotului nu il mosteneste.