avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drept am in urma mortii sotului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drept am in urma mortii sotului?

Ce drept am asupra imobilului, in urma decedarii sotului fiind mostenitor din partea tatalui (conf. art.669 cod civil) impreuna cu 2 copii rezultati din casatorie cu defunctul.1/2 din imobil reprezinta cota de bun comun a mamei sotului(conf. art.30 din codul familiei)
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:16, 10 Septembrie 2010
daca ati fi putin mai clara ...
Sotul a primit ca mostenire jumatate din locuinta, aceasta fiind cedata de mama acestuia dar numai partea tatalui decedat , mama lui ramanand cu cealalta jumatate si fiind in viata. In urma decedarii sotului am ramas eu( sotia) , 2 copii si mama acestuia.As dori sa stiu daca am vreun drept asupra partii sotului, mentionez ca am avut o casatorie legitima de 31 de ani.
in acest caz vor veni la mostenire: sotia (adica dumneavostra) cu 1/4 din mostenire si copiii cu 3/4. mama lui nu are nici un drept la partea sotului dumneavoastra pt ca e mostenitor din alta clasa si de grad mai indepartat
Da , legea va confera un drept de mostenire, respectiv o cota de 1/4 din bunurile defunctului, restul revenind copiilor dvs. Mama sotului nu il mosteneste.
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Vă salut! atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare ... Pavi_ Pavi_ Vă salut! Atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare din ei aveau câte un copil (din căsătorii diferite). Mai departe, împreună, au mai ... (vezi toată discuția)
In 2008 tata a dobandit act de moștenire pe un imobil ,în momentul ... ionescuandreea ionescuandreea In 2008 tata a dobandit act de moștenire pe un imobil ,în momentul dobandirii imobilului el era divorțat.in 2009 a decedat dar tot în 2009 s-a ... (vezi toată discuția)