Mama/soția supraviețuitoare rămâne cu partea ei (jumatate din imobil) și moștenește o pătrime din averea defunctului (care avea cealaltă jumătate din imobil). Rezultat: mama va avea 5/8 din imobil
Restul de 3/8 este partea copiilor defunctului deîmpărțit la numărul lor. Defunctul a avut 5 copii. Dacă defunctul nu l-a infiat pe copilul sotiei sale, atunci acesta nu este copilul defunctului și nu a vocație la moștenire. El il va moșteni pe tatăl sau biologic.
Mama moștenește în continuare partea ei (jumătate din imobil) + 1/4 din partea tatălui meu. Iar restul ne revine nouă, fraților, cu excepția fratelui nostru din partea mamei. Am înțeles bine ?
Încă o întrebare:
Fratele nostru (din partea tatălui) primește aceeași parte pe care o primim noi (frații buni de mamă/tată) ?
1/2 din casa o are deja. De mostenit ,mosteneste 1/4 pt ca un masa succesorala intra doar ce a avut tata, adica jumatate de casa.
3/4 cat mai rămâne, se imparte egal între toți copiii tatalui. Ca sunt făcuți cu mama, cu alta femeie, ca sunt din casatorie, din alta casatorie sau din afara casatoriei, nu conteaza. Tata a avut 5 copii.
Mostenire
liviughita
Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)