avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii majori, nascuti din a doua casnicie al tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii majori, nascuti din a doua casnicie al tatalui meu, cu ...

Copii majori, nascuti din a doua casnicie al tatalui meu, cu un imobil cumparat pe durata celei de-a doa casnicii, tatal decedat, mama noastra in viata, dar tatal a mai avut 3 copii din prima castnicie. Cine ce drepturi de mostenire are?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:33, 6 Septembrie 2022
Moștenitori sunt copii toți, și soția supraviețuitoare. Nu are nici o relevanță din care căsătorii sunt copii, dreptul la moștenire îl au toți egal.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Cota soției supraviețuitoare este de o pătrime din moștenire.
Restul de 3/4 este cota descendenților defunctului, care se împarte în mod egal între toți copiii lui (Contează existența legăturii de filiație. Nu are importanță cu cine i-a făcut, nici în câta căsnicie ori altele asemenea).

Bunul fiind comun, în moștenire intră doar partea din imobil care a aparținut defunctului, adică jumătate.
Cealaltă jumătate este și rămâne a soției.

În final, soția va avea 5/8 din imobil. (jumătatea ei plus o pătrime din cealaltă jumătate/a defunctului).
Iar restul de 3/8 din imobil ... deîmpărțit la numărul copiilor defunctului (3 + „copii majori” / nu ne-ati spus care este numărul lor total) = ...

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă salut! atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare ... Pavi_ Pavi_ Vă salut! Atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare din ei aveau câte un copil (din căsătorii diferite). Mai departe, împreună, au mai ... (vezi toată discuția)
Calcul cote mostenire Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Apelez la amabilitatea dvs., cu urmatoarea intrebare privind calculul cotelor: Daca Sotul T decedeaza in 94 si se intocmescte Certific de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Popescuiulia2008@gimail.com Popescuiulia2008@gimail.com Ce mosteneste sotul supravietuitor atunci cand sotul decedat a dobandit imobilul inainte de casatirie si are si copii dintr- o casatirie anterioara (vezi toată discuția)