avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE DATORIE DE LA PERSOANA FIZICA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE DATORIE DE LA PERSOANA FIZICA

Am si eu o problema, am imprumutat un coleg de serviciu cu o suma de bani si se pare ca nu am fost singurul. Intre timp colegul isi da demisia de la locul de munca, iar la telefon nu mai raspunde la nici una dintre persoanele de la care a imprumutat o suma consistenta de bani.
Ce putem face in vederea recuperarii datoriei pe care o are catre noi?
Din pacate nu avem nimic semnat de catre persoana in cauza pe sumele imprumutate, tot asteptam sa apara la servici pentru a finaliza actele incetarii efective a job-ului din compania din care a facut parte.
Este doar cuvantul nostru .....
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:48, 26 Ianuarie 2011
Cati bani ati imprumutat colegului Dvs?

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
In instanta,doar cu martori...daca valoarea depaseste 250lei(parca)
o actiune in pretentii iar proba o faceti cu amrtori, insa reusita nu e garantata
Inaintati actiune de judecata, pentru recuperarea imprumutului, iar pentru dovedire, daca nu aveti o chitanta sau alt inscris, sa solicitati interogatoriu paratului in instanta si , poate prezentati vreun martor care cunoaste despre imprumut, din discutiile purtate, sau alte imprejurari.
Mai puteti, inainte de a-l chema in instanta, sa-l notificati in scris, poate prin raspuns sa aveti un inceput de recunoastere a datoriei... Cine stie....
multumesc pentru raspunsuri.

In cauza suntem 3 persoane, de care stiu , suma aproximativa imprumutata 700 euro fiecare.
Eu am ca martor casiera bancii de la care am scos suma respectiva pentru imprumut, aveam un depozit de 5.000 de euro din care am scos 650 euro la rugamintea respectivului coleg. Evident ca am pierdut si dobanda la respectivul depozit, dar ce mai conteaza acum.
Sincer nimeni dintre cei care l-am imprumutat nu se astepta la asa ceva, este vorba despre un coleg vechi si cu o functie importanta la firma la care lucram.
Este incredibil, inca mai sper ca este o grava eroare....
Astept ziua de luni cand poate ne vom intalni fata in fata si sper sa lamurim atunci problema, in caz contrar....am sa va urmez sfaturile.
Cel mai deranjant este ca astazi respectivul coleg a vorbit cu seful meu, de pe telefonul de servici pe care inca il mai are, dar la colegii sai nici nu le mai raspunde la telefoane sau sms-uri !
Ma repet un coleg vechi in firma cu un caracter deosebit...pana in momentul de fata !

Alte discuții în legătură

Refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ? ContSters56278 ContSters56278 in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)