avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii superioare nerecunoscute
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii superioare nerecunoscute

Ce se intimpla cu cei ce au terminat facultati neacreditate, carora le-au fost date adeverinte de studii ce sunt valabile pentru un an, nu li s-a eliberat diploma (nu se stie cand), in prezent sunt in litigiu cu MECT in privinta reprogramarii licentei (cazul Spiru Haret), dar ocupa posturi ce necesita studii superioare, chiar postuniversitare (secretar comuna), li s-au luat in considerare acele studii absolvite, dar in prezent nu sunt in posesia unei diplome de studii superioare, adeverinta eliberata in 2009 fiind expirata? In fapt sunt cu studii superioare , fara studii superioare (nu au un act care sa ateste acest lucru), ocupa posturi de studii superioare, au toate drepturile ce deriva din aceasta, iar cei ce au invatat la o facultate de stat si sunt in regula din toate p.d.v. nu au loc de acesti superlicentiati care in afara de a., b., c. nu au invatat (caz concret nu rautati).
Care este, in final, statutul lor?
Cel mai recent răspuns: mihami , utilizator 09:32, 19 Septembrie 2010
Eu nu le spun a., b., c., ci 1X2, care e tot una.

Nu prea am inteles, de ce nu incapeti de ei pe un post de secretar?
Poate omul sa isi finalizeze scolilte si la facultatea de drept din Gheboaia. Daca indeplineste conditiile prevazute de lege se poate prezenta la concursul organizat de ANFP. Cei mai buni castiga. Stiu ca au fost numiti secretari pe post veniti de la sute de km de localitatea de domiciliu.
Deci, trebuie invatat.
Cu conditia ca facultatea din Gheboaia sa fie acreditata. Altfel de ce mai exista facultati acreditate?
elena eu ce am spus?

Daca indeplineste conditiile prevazute de lege
, nu?
Situatie delicata cu absolventii de la spiru haret,nerezolvata pe parcursul mai multor mandate de ministrii
Realitatea este ca se deruleaza o debandada concreta,in sensul ca daca ush comunica pentru absolventii 2008-2010 , examen de relicenta in perioada 15-30 septembrie 2010,concomitent se comunica si ca se asteapta un ordin emis de MECT ,ordin care sa lamureasca definitiv situatia absolventilor
Suspecta neimplicarea corpului profesoral al ush
Exemplu: Dl secretar ar fi trebuit sa iasa la pensie de un an-doi. A fost emis nu stiu ce ordin ca cei ce ocupa aceste fc.sa aiba S sau sa si le faca in imediata perioada.
Dl. respectiv a mers la USH ,a terminat in 2009 ceva ,stiinte jur si admin.pub.,dupa ce a dat licenta (fara lucrare de licenta, ci un test grila obisnuit), dorea sa fie trecut cu S pe baza tabelului postat pe internet de repectiva facultate in care figura si d-lui ca promovat. S-a dus apoi si a adus o adeverinta de studii, care este valabila un an de zile, asta in 2009, deci in iulie-august 2010 aceasta si-a pierdut valabilitatea, diploma de licenta nu are, s-a reprogramat examenul de licenta si apoi nu s-a mai dat (cazul USH). In acest moment, respectivul domn ocupa un post de S, este incadrat cu S, dar pe baza la ce? La o adev.expirata?Ptr.ca un alt act care sa ateste faptul ca a terminat o facultate nu detine.
Prezint aceasta situatie nu din rautate, dar acest domn, in cazul meu, a dus presupusa legalitate, pana la extrem (se ocupa si cu RS), facandu-mi incadrare aiurea si multe altele.
Daca in cazul meu a fost extrem de legist, oare care este situatia d-lui in prezent?

Alte discuții în legătură

Absolvent spiru haret joneko joneko Sunt absolvent al Univ. Spiru Haret, promotia 2009, forma de invatamant ID, cu exament de licenta promovat in iulie 2009 . Nu am obtinut diploma nici acum (am ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)