avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura ptr. obtinerea in instanta a unei Incheieri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura ptr. obtinerea in instanta a unei Incheieri ptr. notarea interdictie de instrainare

Am pe rol o actiune avand ca obiect "hotarare care sa tina loc de act autentic".
Paratul ameninta continuu reclamantul ca nu apuca sa se judece ptr. a obtine aceasta HJ intrucat el deja a gasit un cumparator si ca va vinde imobilul in litigiu.
Sunt in dilema: pot cere instantei de judecata care are acest dosar pe rol sa se pronunte printr-o incheiere asupra unei cereri prin care reclamantul solicita notarea interdictiei de instrainare pana la obtinerea unei HJ sau introduc o cerere separata de acest dosar?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:17, 12 Septembrie 2010
buna ziua.
scoateti un certificat de grefa pe care il notati in cartea funciara a imobilului.
Notarea litigiului il impiedica pe parat sa vanda unui tert sau ..il impiedica pe alt creditor al paratului meu sa-l execute silit pe acest imobil?
cred ca nici una nici alta:hm:
il impiedica sa vanda pana la solutionarea cauzei.
Nu cred il impiedica sa vanda. Exista (cred ca in Legea privind circulatia juridica a terenurilor, parca L. nr.54 din 1998) o astfel de interdictie, dar ea se referea exclusiv la terenuri iar prevederea nu mai este in vigoare, L.54/98 fiind abrogata.

Nu am stiinta de existenta vreunui act normativ care sa instituie o astfel de interdictie.

Desigur, notarea in CF a actiunii in prestatie tabulara este de natura sa puna pe ganduri un eventual cumparator si sa inlature prezumtia de buna credinta a acestuia in cazul in care cel in favoarea caruia s-a notat interdictia ar cere desfiintarea actului incheiat in scopul fraudarii intereselor sale.

Alte discuții în legătură

Interdictia de instrainare mariovoi mariovoi in ce baza se poate nota interdictia de instrainare in cartea funciara,cu ce acte? (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare. procedura Irina S. Irina S. Actiune in instanta prin care cer pronuntarea unui HJ care sa tina loc de act autentic. Pana la solutionare voi nota litigiul in CF Dar asta nu ma protejeaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)