Am pe rol o actiune avand ca obiect "hotarare care sa tina loc de act autentic".
Paratul ameninta continuu reclamantul ca nu apuca sa se judece ptr. a obtine aceasta HJ intrucat el deja a gasit un cumparator si ca va vinde imobilul in litigiu.
Sunt in dilema: pot cere instantei de judecata care are acest dosar pe rol sa se pronunte printr-o incheiere asupra unei cereri prin care reclamantul solicita notarea interdictiei de instrainare pana la obtinerea unei HJ sau introduc o cerere separata de acest dosar?
:coffee:
Nu cred il impiedica sa vanda. Exista (cred ca in Legea privind circulatia juridica a terenurilor, parca L. nr.54 din 1998) o astfel de interdictie, dar ea se referea exclusiv la terenuri iar prevederea nu mai este in vigoare, L.54/98 fiind abrogata.
Nu am stiinta de existenta vreunui act normativ care sa instituie o astfel de interdictie.
Desigur, notarea in CF a actiunii in prestatie tabulara este de natura sa puna pe ganduri un eventual cumparator si sa inlature prezumtia de buna credinta a acestuia in cazul in care cel in favoarea caruia s-a notat interdictia ar cere desfiintarea actului incheiat in scopul fraudarii intereselor sale.