avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Neplata contributii CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Neplata contributii CAS

Buna ziua. Ce se intampla in cazul neplatei debitelor catre CAS ale unei PFA? Mentionez ca debitele sunt formate si din penalitati de intarziere, iar pe siteul CAS a fost publicat un Titlu executoriu, dupa expirarea termenului unei Instiintari de plata colective. Se poate discuta despre executare silita in cazul PFA? Cum s-ar aplica aceasta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 10:15, 19 Septembrie 2010
In conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala (OG 92/2003) procedurile de executare silita se aplica tuturor contribuabililor, inclusiv PFA.
Titlul executoriu se poate intocmi inlauntrul termenului de prescriptie de 5 ani.
Procedurile sunt: instiintari de plata, somatii, popriri asupra conturilor bancare, sechestre asupra bunurilor mobile si imobile.
Multumesc, raspunsul dumneavoastra este clar. Insa am o noua intrebare: daca X isi asuma riscul neplatii debitelor din trecut, in speranta prescriptiei acestora la termenul de 5 ani, dar achita contributiile CAS pentru veniturile incepand din acest moment, ce sperante poate avea de a nu-i fi poprite conturile bancare sau sechestrate bunurile? Adica ce sanse sunt ca lucrurile sa ramana vreme de 5 ani la nivelul instiintarilor si somatiilor, insa doar atat?Aveti experienta din activitatea dumneavoastra in cazuri de genul celui pe care vi l-am expus?
Eu cred ca n-ai nici o sansa ca datoria sa ti se prescrie!!!! Acum nici nu-ti mai trimit somatii,iti pune direct poprire pe salariu sau sechestru pe bunuri:whistle:
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
mario_bostan64, utilizator
Teoretic vorbind, n-au decat. Daca procedeaza in felul asta, incalca prevederile legale in vigoare, acele etape (instiintari de plata, somatii, popriri asupra conturilor bancare, sechestre asupra bunurilor mobile si imobile), care trebuie derulate in ordinea asta. Daca vor omite una din etape, PFA ii va actiona in instanta si ar trebui sa castige. Corect?
"Statul iti poate pune poprire pe bunuri fara sa te anunte
Statul va pune fara somatie poprire pe veniturile unui datornic, iar bunurile acestuia vor fi sechestrate si in cazurile in care exista doar indicii ca patrimoniul urmeaza sa fie instrainat, fiind valorificate prin vanzare directa chiar si daca este un singur cumparator. ..."
E citat din ce am gasit pe net. Prin martie se discuta la greu despre poprire fara somatie. Tot ce se poate sa fi aparut de atunci OUG-ul / legea care sa fi adus modificarea asta
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie anaf herminast herminast Ce este de facut cu o datorie la organul fiscal, ramasita de impozit pe venit sau ceva de genul, care se regasesc in contul unui contribuabil, pentru care nu a ... (vezi toată discuția)
Prescrierea impozitului datorat primariei soranya soranya In citi ani se presctiu sumele neachitate, datorate, ca impozit pe cladiri si teren?Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)