avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat la 2 ani cu executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat la 2 ani cu executare

Buna ziua,

suntem tineri si speram sa reusim, sa nu trecem prin asa ceva.. este vorba de sotul meu care a fost condamnat la 2 ani inchisoare.
Sunt inca socata si mi-e greu sa-mi gasesc cuvintele. Sotul meu, acum 2 ani (pe vremea aceea iubit) s-a urcat baut la volan si a avariat 3 masini. Fara victime. De atunci si pana acum 2 zile ne-am judecat: Judecatorie, Tribunal , Curte de Apel. Stiu ce gandeste lumea cand aude o astfel de poveste, ca merita sa-si execute pedeapsa, ca astfel de oameni sunt un pericol pentru societate. Ei bine sunt cazuri cand faptasii sunt oameni exemplari, care nu injura, care nu au lovit niciodata o persoana, si care sunt 100% sanatosi psihic. Si totusi s-a intamplat.
De 2 zile nu mai sunt om, pentru ca imediat dupa tiparirea mandatului l-au luat. Credeti-ma ca am facut TOT posibilul sa nu se ajunga aici..si degeaba. Acuma tot ce sper e ca din 2 ani sa iasa mai devreme pentru buna purtare si pentru munca.
Va rog spuneti-mi ce mai pot face in situatia data, tot citesc despre amnistie dar nu stiu daca i se poate aplica.

Multumesc.
din pacate amnistia nu se poate aplica. Ce nu inteleg, cum de i s-a aplicat o pedeapsa de 2 ani cu executare daca nu a mai facut nimic inainte. Parerea mea ca avea o alta condamnare inainte. Oricum in situatia data nu poate decat executa pedeaspsa si spera sa se libereze conditionat mai devreme, insa dupa efectuare a 2/3 din pedeapsa.
da, in 2006 in urma unui control de rutina i s-a depistat alcoolemie in sange. Din pacate atunci i s-a aplicat pedeapsa 1 an cu suspendare cand ar fi putut scapa doar cu o amenda. Acum doi ani cand a savasit fapta mai avea cateva luni de reabilitare si de aceea a primit inca 1 an deci 2 cu executare.
are voie la permisii si la munca in afara penitenciarului?
inca un lucru care ma ingrijoreaza foarte tare sunt povestile despre inchisori: batai, injunghieri, violuri etc. Nu vreau sa treaca prin asa ceva... :( Iar daca i se incalca vreun drept (atatea cate mai are) unde pot face o reclamatie? Ma intereseaza toate aceste aspecte si va rog sa ma ajutati. Mi-e frica pt el. Inchisoarea inseamna reabilitare si reintegrare in societate in opinia instantelor..pentru mine inseamna violenta, un loc unde inveti sa devi golan, un loc de unde nu ai cum sa iesi mai bun decat ai intrat.
In masura in care ar fi intrunite posibilitatile legale exista caile legale ale contestatiei la executoare,conf.art.461 si urm.c.pr.pen si a contestatiei in anulare conf.art.386 si urm. c.pr.pen
faptul ca suntem casatoriti si eu nu am nici un venit poate fi un motiv intemeiat de reducere a pedepsei? As deschide si procedura de contestatie la executare dar daca nu am nici o sansa ? Nu mai suport sa vad salile de judecata si sa sper in zadar..

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa Lemg Lemg Buna seara!Am si eu o intrebare...sotul meu are de efectuat o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani si trei luni pt vatamare corporala din culpa.Aceasta pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu eliberarea conditionata daca am fost condamnat la 2 ani si 6 luni, si indeplinesc conditiile prevazute de lege ... (vezi toată discuția)