avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau un sfat

Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea.
Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de judecata sa dispuna :
obligarea subsemnatului la plata unei pensi de intretinere in valoare de ....motive subsemmnatul nu sunt incadrat in munca dar arat ca in prezent dispun de resurse financiare indestulatoare pentru a achita de buna voieaceasta contributie fara a pune in primejdie propria-mi intretinere.Aceasta a fost facuta de avocatul lui .Acesta mi-a dat si mie sa semnez o hartie
Subsemnata ....casatoria dintre noi urmand sa se desfaca din culpa comuna a partilor,fara motivarea sentintei de judecata.Sunt de acord ca minorul sa imi fie incredintat spre crestere si educare.Sunt de acord sa mi se achite lunar o pensie.....
Solicit in art.242 alin 2 cod pr civ judecarea cauzei si in eventuala lipsa a mea.
Spuneti-mi ce sa fac sa semnez?
Eu una nu sunt de acord cu divortul ptr ca nu sunt motive ,dar actele s-au introdus la ambitia sotului dupa o mica cearta conjugala
Ce ma sfatuiti sa fac
X-(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:04, 12 Septembrie 2010
Nu semnati ce v-a dat avocatul dvs.
Prezentati-va la divort si spuneti ca nu sunteti
de acord.
Depuneti o intampianre la dosar prin care araattati
care sunt motivele pentru care va opuneti desfacerii casatoriei.

Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
va multumesc pentru sfat ,asa cred ca e cel mai bine
pe langa faptul ca a depus cerere de divort, vad ca se si grabeste daca a redactat si intampinarea in locul dvs.
puteti sa taraganati acest proces... sa nu semnati, la primul termen sa nu va prezentati, la al doilea sa ziceti ca inca nu aveti avocat..etc. poate pe parcursul procesului isi da seama ca e o greseala si renunta
daca dansul nu demonstreaza ca " relatiile conjugale sunt grav vatamate, incat casnicia nu poate continua", se poate intampla sa i se respinga actiunea.
totusi, daca a inaintat o actiune de divort, ceva probleme sunt si poate are motivele lui. incercati sa rezolvati aceste probleme
1.oricum va fi nevoie de martori.
2 oricum daca pana la urma se pronunta divortul se poate face si recurs si cu cateva amanari va trece ca 7-8 luni si cine stie ce se poate intampla poate va impacat.
cunosc un caz in care au depus de 2 ori pana acum cerere de divort si tot impreuna sunt si nici nu au divortat.
si tot la nervi au fost introduse cererile
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
doberv, utilizator
Parerea mea e...sa-l faceti singura sa renunte la actiune. In functie de cat de incapatanat e, il faceti sa demonstreze in final ca a avut ultimul cuvant. Oricum, o actiune de divort nu se termina in 2-3 saptamani. Aveti timp sa-l convingeti ca macar copilul are nevoie de 2 parinti.Va urez succes.:)

Alte discuții în legătură

Divort? UnTatic UnTatic Buna seara! As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari: Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si nu pot gbrlcostache gbrlcostache Sotul meu din 2004 are relatii cu diverse femei.Le-am descoperit pe tel.mobil,unele mi-au spus-o chiar ele.El a recunoscut o parte din ele.Continua mereu ... (vezi toată discuția)