avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort?

Buna seara!

As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari:

Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani.
Dupa o perioada scurta de timp am propus, si ea a fost de acord sa locuim impreuna la parintii mei, acolo unde eu locuiam de o viata.
Dupa doi ani aproximativ am aflat ca vom fi parinti, si am hotarat sa ne casatorim pentru ca aveam si o anumita varsta (30 respectiv 28) si pentru ca viitorul copil sa se nasca deja intr-o familie.
Copilul are acum un an si jumatate, iar sotia de aproximativ o luna si-a dat seama ca nu e fericita alaturi de mine, si a plecat impreuna cu copilul din oras.

Eu, chiar daca nu sunt totalmente fericit alaturi de ea, interesandu-ma de consecintele acestui proces numit divort, si pe motivul ca imi iubesc copilul mai mult ca orice pe aceasta lume, nu sunt de acord cu aceasta despartire.

Intrebare: Care sunt sansele desfacerii casatoriei in cazul in care ar solicita divortul?
Motive cum ca sunt pretentios la mancare, ca nu o scot suficient la plimbare, sau ca nu imi doresc sa fac afaceri pentru a spori veniturile in familie nu stiu exact daca se incadreaza la nepotrivire de caracter (sau orice diferenta precum ca ea are culoare preferata rosu iar eu albastru duce la motive de divort)

Multumesc anticipat pentru orice opinie!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Adydum , utilizator 01:40, 3 Mai 2010
Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Fara sa doresc sa va dezamagesc, sanse sunt sa se desfaca aceasta casatorie, in primul rand pentru ca sotia dvs. nu doreste sa mai convietuiasca cu dvs, apoi reclamanta cu siguranta va administra probe din care sa rezulte ca exista motive temeinice de desfacere a acesteia.Daca totusi apreciati ca se mai poate continua , este preferabil sa discutati inainte de primul termen de judecata, tocmai pentru a stii exact ce aveti de facut.Exista variante mai multe daca va intelegeti sa mai dati o sansa casniciei dvs.si anume:
-suspendarea cauzei la primul termen de judecata, cerere facuta de ambele parti si in situatia in care nu va mai merge, in decurs de un an repunerea cauzei pe rol,
-impacarea partilor in orice faza procesuala a divortului,
-renuntarea la judecata de catre reclamanta.
Poate reusiti , de dragul copilului sa va puneti de acord. Sigur ca sotia va trebui sa faca dovada motivelor pe care le va invoca in vederea desfacerii casatorei . Motive ca cele enuntate de dvs. nu cred ca pot convinge instanta ca au condus la vatamarea relatiilor dvs. de cuplu, atat de grav , incat continuarea casatoriei a devenit imposibila. Dimpotriva, cred ca va incerca sa va explice ca puteti depasi aceste momente critice , pentru binele copilului mai ales. Pana atunci poate faceti unele demersuri, prin rude, prieteni, pentru a oaduce inapoi langa dvs.
Nu impotrivindu-te divortului vei salva casnicia. Ori daca spui ca nici tu nu esti fericit cu ea nu cred ca vei putea sa o convingi sa renunte dovedindu-i ca veti fi fericiti impreuna.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Adydum, utilizator
Adydum a scris:

Nu impotrivindu-te divortului vei salva casnicia. Ori daca spui ca nici tu nu esti fericit cu ea nu cred ca vei putea sa o convingi sa renunte dovedindu-i ca veti fi fericiti impreuna.
Cat despre faptul ca nu are motive stai linistit, orice aberatie care iese pe gura unei femei este instant si crezuta...

@"adydum"

Cu tot respectul,este bine ca "experientele"proprii sa fie obiect al mesajelor" personale" intre useri,iar acordarea unor sfaturi de catre o persoana nepregatita pentru a face acest lucru,mi se pare lipsita de sens..
Nicio problema nu este aidoma cu celalalta,cum niciun om nu este asemanator altuia si nici dvs. nu puteti fi depozitarul"adevarului absolut",mai ales avand in vedere ultima afirmatie jignitoare facuta despre femei

Ca si d-na avocat Petre si eu cred ca pot exista mai multe cai de impacare care depind de capacitatea de intelegere a fiecaruia dintre dvs. si de arta concesiilor reciproce.
In primul rand,daca se poate,copilul merita si are nevoie de ambii parinti.
Pe de alta parte,motivele invocate de dvs.,nu pot fi motive care sa duca la admiterea unei actiuni de divort.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat thea12 thea12 Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea. Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la copil in caz de divort alexmarinescu120 alexmarinescu120 Buna ziua, ma numesc alex si am o grava problema:sotia na insala de 1 an, am aflat acun o luna am discutat cu ea si a spus ca o sa puna capat aventurii.Dar nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ValentinBunea22 ValentinBunea22 Ce procedura de divort as putea sa folosesc pentru a divorta de sotie cu care nu ma mai inteleg si ne certam din orice? Avem o fetita impreuna de 1 an si ... (vezi toată discuția)