avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la copil in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la copil in caz de divort

Buna ziua,
ma numesc alex si am o grava problema:sotia na insala de 1 an, am aflat acun o luna am discutat cu ea si a spus ca o sa puna capat aventurii.Dar nu a facuto a plecat dupa el in strainatate pe motiv ca se duce cu lucrul. dar am dovezi ca nu este asa. a facut poze acolo cu eu si dupa ce le-a aratat unei prietene(care este in cardasie cu ea si aceasta a influentato pentru ca nu ma place pe mine), le-a sters.eu aveam ceva banuieli pentru ca a venit schimbata de acolo si am reusit cu un soft sa recuperez pozele sterse ce amantul(este primul iubit).eu nu vreau sa ma despart de ea pentru ca o iubesc si sunt gata sa o iert(avem un copil de 9 ani si 11 ani de casnicie). ea zice ca nu mai vrea sa fim impreuna dar nu recunoaste ca nu a rupt relatia cu amantul, eu incerc prin orice metoda sa salvez casnicia dar ea nu prea vrea. daca se ajunge la divort cinbe are dreptul la copil mai ales ca aceasta traieste in adulter de peste un am , a plecat de 2 ori in strainatate sa se vada cu individul si pe noi ne-A lasat acasa cu 50 lei de piine, ea cheltuind mii de lei acolo, pe hotel si avion.eu sunt pensionar pe caz de boala momentan, pina in augist(cancer remis), am 39 ani, si am o pensie de 1000 lei ea lucreaza si are 1400 lei.inpreuna am facut oi casa dar avem si multe datorii, bmulte pe numele meu, dar eram casatoriti.daca vom divorta cine credeti ca are dreptul la copil si ce se va intimpla cu toate datoriile noastre?se vor imparti in doua(asa ar fi normal nu)? dupa ceea ce a facut si face in continuare eu cred ca nu mai are mici o moralitate sa creasca copilul.si aceea persoana este casatorita si are un copil mic.copilul avand 9 ani poate sa decida cu cine sa ramina sau instanta va hotari?ce credeti ca ar trebui sa fac sa imi pot salva casnicia?imi cer mii de scuze pentru mesajul lung, dar trebuia sa expun toate aspectele.Va multumesc anticipat si dumnezeu sa va binecuvinteze.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:55, 24 Martie 2013
In primul rand , va urez sa aveti multa sanatate si curaj !Am citit mesajul d-voastra si ....inteleg ca sunteti dispus sa va iertati sotia si sa continuati aceasta casnicie.
Cred ca, la intoarcerea sotiei in tara ar trebui sa aveti impreuna o discutie. Daca amandoi va doriti sa continuati ,situatia este rezolvata.
Daca insa ,din pacate , se va ajunge la divort, atunci ar fi bine sa va ganditi cum sa aveti un divort cat mai 'usor de suportat', atat pentru sanatatea dvoastra,cat si pentru copilul pe care il aveti(Sa va traiasca! ).Ar trebui sa luati in considerare ,daca se va ajunge acolo, divortul la mediator.
Inca o data va doresc multa sanatate !
Daca nu veti reusi sa salvati casnicia si veti ajunge la divort, va trebui sa probati culpa sotiei in desfacerea casatoriei.
Se va pune problema custodiei care in prezent este una comuna pt ambii parinti. Daca doriti o custodie comuna va trebui sa convingeti instanta ca este mai bine ca minorul sa fie crescut de dvs, in mod exclusiv. Insa va trebui sa va ganditi si la faptul ca o sotie vinovata nu e neaparat o mama iresponsabila.
Este posibil ca instanta sa doreasca audierea minorului. Legea impune acest fapt de la 10 ani, insa instanta - pentru motive temeinice - poate audia minorul de 9 ani.

Va trebui sa aratati ca aveti o locuinta stabila si adecvata cresterii minorului.

Separat de divort se va pune problema partajului, atat a bunurilor dobandite in timpul casatoriei, cat si a datoriilor.

Sfatul meu este sa incercati sa rezolvati cat mai multe aspecte pe cale amiabila.
Cinste dvs stimate domn pentru generozitatea sufleteasca de care dati dovada, pentru putinta de a ierta un om care ar fi trebuit sa va fie aproape, mai mult ca oricand, acum cand sunteti bolnav. Cinste dvs ca si intr-o astfel de perioada dificila va ganditi in primul rand la copil si in al doilea rand la sotie. Sigur ca ar fi bine sa va puteti impaca, desi e greu sa reconstruiti increderea intre dvs, dupa un asemenea episod. Stiu ca dna av Gerberga are dreptate cand va spune, ca din punctul de vedere al instantei, o mama vinovata nu inseamna si o mama iresponsabila. Eu personal nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Atunci cand un sot, care e si parinte, face gesturi incompatibile cu casnicia, el/ea pericliteaza si soarta copilului, nu doar a casniciei. In sfarsit, cred ca sfatul de a alege o cale cat mai putin contondenta, adica calea amabila, este de preferat. Va scuteste de suparari, nervi, suferinta in plus si nu in ultimul rand cheltuieli. Nimic insa, daca nu gresesc, nu va opreste de a cere pe calea ordonantei stabilirea domiciliului copilului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs (sotia fiind plecata din tara) si o pensie alimentara pentru cel mic. A astepta la cheremul cuiva, care a avut inima de a va parasi lasand 50 de lei pentru paine unui om suferind si propriului copil, nu cred ca e o idee prea buna. S-ar putea sa se intoarca, sa va ceara sa fiti de acord sa mai plece doar pentru o saptamana, doua cu copilul, in strainatate, dvs, de buna credinta sa acceptati cu speranta ca va si impacati, iar dansa sa plece cu copilul, pe care doar foarte foarte greu l-ati mai vedea intr-o astfel de situatie. Exista astfel posibilitatea de a nu va mai vedea fiul si de a ramane cu toate datoriile. Stiti...paza buna trece primejdia rea! Daca e sa va impacati, puteti sa va impacati chiar si divortati, asa ca...mai ganditi-va si mai cereti sfaturile domnilor avocati de aici. Oricum, nu stati degeaba, caci nimic nu se rezolva de la sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț de soț infidel și agresiv. am șanse să obțin custodia exclusivă a copilului? DanielaLenutaNicolae DanielaLenutaNicolae Buna ziua, sunt căsătorita de 6 ani, soțul și-a făcut amanta de aproximativ un an..am aflat prin septembrie 2017 concret..tipa intrând în casă noastră ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu florysterie florysterie sotul meu dupa 20 ani casnicie a fugit in spania cu una de 32 ani cu 5 copii nu vreau sa bag divort dar am 2 copii unul minor si unul acu primul an la ... (vezi toată discuția)