avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului cu un copil minor

buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din rasputeri sa salvez aceasta casnicie)..el are amanta ,este mai mult plecat decat acasa..avem o fetita de 11 luni si jumatate ...in ceea ce il priveste nu se pune problema de a avea grija de copil iar din punct de vedere financiar contributia lui in acest timp abia daca ajunge la suma de 500 de lei ,ne intretinem amimdoua din aloatie si indemnizatie..acum ceva timp, am incecat sa discut cu el si i-am zis ca cel mai bine este sa i-au copil si sa plec la parinti dar a fost de acord ca eu plec fara copil..ceea ce nu pot face..si a trecut la amenintari spunandu-mi imi va lua copilul daca decid sa plec cu fata...

Daca imi puteti spune ce sa fac in situatia aceasta ca sa pot pleca cat mai legal posibil cu copilul..si cu traume cat mai putine ptr toti mai ales ptr cea mica..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:47, 16 Ianuarie 2011
acest om nu te merita,sfatul meu este sa iti iai fetita si sa pleci dupa care sa deschizi divort ,la care fetita sunt sigura ca iti va fi incredintata tie ,fii curajoasa nu esti prima si nici ultima ,gindestete la binele fetitei va creste iar un tata cum spui ca e nu e un tata de familie,eu am avut aceiasi situatie pina acum citiva ani ,l-am iertat mereu dar gindestete la vorbele batrinilor (vulpea parul isi schimba dar naravul ba)) iti urez multa bafta
Puteti lua copilul si sa plecati,apoi sa introduceti divortul si sa solicitati incredintarea minorei prin ordonanta presedintiala.
Problema va fi ca in cazul in care se va judeca actiunea de incredintare trebuie sa faceti dovada posibilitatii de a intretine copilul,deci trebuie sa aveti un loc de munca stabil.
m-am tot gandit sa ajung sa fac rau copilului pana la urma ..cand o sa creasca sa nu ma gaseasca pe mine vinovata de tot,ca nu a crescut langa tatal ei...
Gasiti-va un loc de munca si apoi plecati cu copilul la parinti,daca dvs credeti aceasta este singura solutie,daca nu incercati sa va impacati.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
rau fetitei nu vad de ca iai face ,gindestete ca timpul va trece fetita va creste si va vedea situtia vostra familiara,poate te va intreba de ce ai stat in continuare cu el ,tu nu poti spune ca ptr. ea un copil creste bine si fara tata daca are a situatie buna,.....crezi ca ai mai putea sta cu el stiind ca a avut alta ce incredere mai ai tu in el?decizia e a ta tu iti cunosti sotul si familia mai bine ca toti,altii iti pot da doar sfaturi decizia o iei tu.....bafta

Alte discuții în legătură

Posibil divort / incredintare minor ianc maria ianc maria Buna Ziua Sunt mamica unei fetite de 6 ani si as dori sa divortez de sotul meu dar m-a amenintat ca o sa-mi ia copilul , deorece si el si tatl lui sunt niste ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)