avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

:help:
sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in romania, mia mers foarte rau cu sotul meu, era mereu plecat, k si akm de altfel, si pe langa asta mai descoperisem si niste convorbiri de ale lui cu o fosta iubita, convorbiri pe ascuns, knd iam aratat si iam cerut cont mia spus k eu sunt nebuna, proasta.............akm de anu trecut, din aug am aflat k el are o relatie, de 2 ani cu altcineva, tot asa mia spus k eu sunt proasta si nebuna, da de data asta am aflat f multe si de la soacra mea, kre sa dus la iubita sotului meu sa o convinga sa l lase in pace, si multe, multe altele. intre mn si sotul meu nu mai este nimic de 2 ani, nici o apropiere de nici un fel, numai vb uratesi injuraturi, toate pt mn, si nu mai pot. problema e k de anu trecut de prin noiembrie am inceput sa vb cu cnv pe mess, si el akm a aflat. eu asi vrea sa dau divort de el, sa plec in it cu fata da mie frica sa nu raman fara fata. dupa tot ce am tras cu el, akm in ultima perioada am inceput sa mi inregistrez si convorbirile cu el, unde a si sarit la bataie, si ma si face in toate felurile. am eu oare sanse sa pot pleca din tzara cu fetita, sa divortez de el si sa raman cu fata? va rog frumos sa ma ajutati....:(.....
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:32, 6 Iulie 2010
cereti ca fata sa va fie incredintata, stabiliti pensia alimentara si programul de vizita in cadrul actiunii de divort.
daca fata va este incredintata prin hotararea judecatoreasca, nu mai sunt probleme cu iesirea ei din tara. cel putin asa ar trebui sa fie.
nasterea fetitei ati inregistrat-o si in romania? e f important asta..
pai eu asta vreiam sa stiu dak imi va fii incredintata fata mie, sau o va lua sotul meu, pt k el vrea ca eu sa plec, sa ies din casa, casa este pe numele soacrei mele, sa ies si sa plec fara fata, si nu pot sa las fata, am sanse sa raman cu fata sau nu??
da am inregistrat nasterea fetitei si in romania

Aveti sanse, trebuie doar sa va hotarati daca introduceti actiunea de divort.
In cadrul actiunii de divort, solicitati incredintarea minorei si administrati probe din care sa rezulte in ceea ce priveste divortul ca relatiile de famile sunt grav si iremediabil vatamate si o eventuala continuare acesteia nu mai este posibila, iar in ceea ce priveste minora, va trebui sa adminsitrati probe din care sa rezulte ca este in interesul acesteia sa va fie incredintata si ca aveti posibilitatea de a-i oferi acesteia conditii optime de crestere si educare.
Criteriile avute in vedere de instante la incredintarea minorilor sunt:varsta minorului, conditiile pe care parintele le poate asigura acestuia pentru o buna dezvoltare morala, intelectuala si fizica, atasamentul parintelui fata de copil si invers, profilul socio-moral, situatia locativa, interesul si grija parintelui manifestata de acesta in timpul convietuirii cat si dupa despartirea in fapt a sotilor etc.
Angajati avocat pentru consilierea juridica necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu fetita din tara d.catalina d.catalina buna...sunt in divort cu sotul meu...intr-o luna avem prima infatisare. si el imi garanteaza ca nu ma va lasa sa ies din tara cu fetita noastra de 2 ani si 6 ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor elabina elabina Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)