avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibil divort / incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibil divort / incredintare minor

Buna Ziua
Sunt mamica unei fetite de 6 ani si as dori sa divortez de sotul meu dar m-a amenintat ca o sa-mi ia copilul , deorece si el si tatl lui sunt niste oamneni care pot face ceva in aceasta privinta si imi este foarte frica ca nu pot scapa din acest stres continu. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac sa castig copilul
va multumesc
Doamna, daca relatiile dintre dvs. si tatal fetitei s-au deteriorat atat de rau incat convietuirea dvs. a devenit imposibila, nu aveti decat sa va faceti curaj si sa demarati divortul. Oricat ar incerca sotul sa va intimideze , sa stiti ca legea este de partea ....dreptatii. Asa incat , daca sunteti o mama morala , va iubiti fetita si ati dat dovada ca detineti acele garantii morale necesare pentru a va creste s indruma copilul pe drumul cel mai bun, nu aveti de ce sa va temeti. Cat priveste veniturile dvs. , daca nu lucrati, va trebui sa faceti dovada faptului ca aveti sprijinul parintilor sau altor membru ai familiei. Fetita va primi si pensie de intretinere de la tata. Succes.
Stimata doamna nu mai fiti asa disperata.
Introduceti actiunea de divort,solicitand desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratului, incredintarea minorei si pensie de intretinere.Se va efectua ancheta sociala la domiciliul, sau resedinta unde locuiti cu minora.Veti avea nevoie si de 2 martori.Judecatorii nu sunt(sau mai bine zis nu ar trebuii sa fie ) partinitori.
in 98% din cazuri, copilul provenit din casatoria unui cuplu, in cazul unui divort, este incredintat mamei.Pentru siguranta, va sugeram sa nu mergeti singura in procesul de divort ci neaparat cu un avocat.Lucrurile pot fi foarte simple in acest caz, dar se pot complica foarte rau daca nu apelati la ajutor de specialitate.Singurele cazuri in care mama "pierde" copilul la divort, este daca tata poate demonstra ca mama nu doreste copilul, nu este interesata in cresterea si ingrijirea lui, este denaturata din punct de vedere moral, dependenta de droguri, alcoolica, bolnava psihic, etc,etc...in alte conditii nu veti avea nici un fel de probleme...
va dorim succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodia copilului iulik800 iulik800 Buna! Sunt din galati am 26 ani,sunt plecata din tara de aproape 8luni sunt casatorita de 3 ani am o fetita de 1 jum.cu sotul nu ma mai inteleg si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor georgewb70 georgewb70 Buna ziua! In anul 1998 am incheiat casatoria cu sotia mea. Din anul 2000 avem o fetita. Dupa nastrea acesteia in mod repetat sotia a inceput sa tot parasesca ... (vezi toată discuția)