avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea custodia copilului

Buna! Sunt din galati am 26 ani,sunt plecata din tara de aproape 8luni sunt casatorita de 3 ani am o fetita de 1 jum.cu sotul nu ma mai inteleg si as dori sa bag divort si dupa pentru custodia copilului,numai ca mie frica ca judecatorii sa nu io incredinteze lui,Copilul e la mama il intretin eu,tatal nu munceste si nu are cu ce sa participe la cresterea copilului(nici nu se duce sa o vada),dar totusi mie teama sa nu mio ia prin cale legala.Am vorbit cu un avocat si mia explicat ca cat timp sunt plecata din tara tatal poate sa imi ia fetita numai prin cale judecatoreasca.E adevarat? multumesc,astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 11:11, 1 Martie 2010
Cred ca puteti formula actiune de divort ,atata timp cat tatal copilului nu munceste si nu are posibilitati de subzistenta pentru el,dar mai ales si pentru un copil.
Dupa ce obtineti incredintarea copilului,puteti sa il luati cu dvs.acolo,daca aceasta va este dorinta.
Incredintarea copilui are in vedere interesul acestuia, in situatia de fata nu se poate aprecia ca ar fi in interesul copilului sa fie ijncredintat tatlui mai ales ca este fetita si acesta nu are mijloace materiale sa o intretina. La divort poate fi de acord cu incredintarea minorei dv.
Inregistrati cererea de divort cu solicitarea spre incredinare a minorei . Din start aveti 50% sanse de castig .
Pregatiti un probatoriu cu inscrisuri si martori, ancheta sociala concluzioneaza intotdeauna cu trimitere catre dispozitiile codului familiei si anume "a se vedea interesul major al minorei " , astfel ca incredintarea se va face catre dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)
Posibil divort / incredintare minor ianc maria ianc maria Buna Ziua Sunt mamica unei fetite de 6 ani si as dori sa divortez de sotul meu dar m-a amenintat ca o sa-mi ia copilul , deorece si el si tatl lui sunt niste ... (vezi toată discuția)