avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme de drept

buna ziua
As avea doua intrebari:
1. Ce cale de atac as mai putea folosi impotriva unei decizii date de tribunal prin care mi se respinge plangerea formulata impotriva unui proces-verbal de amenda?
2. In cazul in care, intro sentinta penala se acorda unei societati despagubiri civila in cuantumul unei sume de bani, iar pers. condamnata nu-si achita obligatiile (nici fata de stat nici fata de partea vatamata), care ar fi modalitatea condamnarii efective la infrac. savarsita, asta in cazul in care se poate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana1234maria , utilizator 09:01, 3 Decembrie 2010
1. Plangerea contraventionala a fost respinsa, probabil de judecatorie.
Daca lucrurile stau asa atunci va puteti adresa cu recurs, in termenul legal, tribunalului.

2. Nu se poate condamna penal o persoana pentru o pricina civila. Va putea fi insa executata silit.
1.A fost respinsa de tribunal
2.Are o sentinta penala de condamnare cu plata unei sume de bani
1. Nu mai exista cale de atac.
2. Executare silita a bunurilor mobile, imobile sau infiintarea unei popriri pe veniturile prezente si viitoare.
1. Impotriva respingerii recursului la procesul verbal de contraventie, de TRIBUNAL, nu mai exista cale de atac.
2. Sa inteleg ca persoana a fost condamnata pentru o infractiunea savarsita.
Referitor la despagubirea civila acordata este calea executarii silite a bunurilor mobile, imobile sau infiintarea unei popriri pe venituri.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
multumesc frumos dar cred ca vom sta la coada pentru ca sunt foarte multi

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca boccca boccca am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, ... (vezi toată discuția)
Poprire pentru restanta banca kinder_doina kinder_doina Buna ziua!azi am primit o sentinta judecatoreasca conform careia pt o restanta bancare mi se pune poprire pe 1/3 din salariu.mentioned ca in prezent sunt in ... (vezi toată discuția)