avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere cheltuieli - Asociatie familiala - Un sfat va ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere cheltuieli - Asociatie familiala - Un sfat va rog!!!

Buna ziua. As dori sa stiu cum pot sa deduc TVA-ul pe firma (Asociatie familiala), in situatia in care are loc modernizarea sediului in care functioneaza firma (respectiv instalatia electrica, schimbat geamuri..., valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ 20.000 lei). Problema este ca sediul firmei unde are loc modernizarea este trecut pe persoana fizica (proprietara asociatiei familiale) si nu pe persoana juridica (asociatia familiala) si nu exista un contract de inchiriere, comodat intre persoana fizica si cea juridica. As dori sa stiu cum pot sa procedez in aceasta situatie pentru a deduce cheltuielile pe firma. Factura nu a fost emisa inca. Se mai poate face acum un contract de inchiriere? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 13:25, 13 Septembrie 2010
Pentru a recunoaste cheltuielile si de a deduce tva-ul, trebuie sa aveti contract incheiat (si inregistrat la finante) cu asociatia familiala specificand cota parte din suprafata care se inchiriaza.Puteti sa nu modificati factura pe asociatie, dar din valoarea ei faceti cota parte care reprezinta suprafata inchiriata.(ponderea)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Decucere chirie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)