avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SALARIAT LA UN SRL SI ASOCIAT UNIC LA FIRMA MEA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SALARIAT LA UN SRL SI ASOCIAT UNIC LA FIRMA MEA

Va rog sa-mi spuneti daca la firma unde sunt asociat unic in afara de platile catre buget aferente salariatilor mei, pentru mine , care nu sunt angajat la firma mea, mai trebuie sa platesc ceva la stat tinand cont de faptul ca darile le platesc unde am functia de baza ( iar la firma mea 16% asupra dividendelor).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:58, 14 Septembrie 2010
Nu datorati alte "dari" in afara celor enumerate de Dvs.

Succes!
Daca pe firma nu aveti contract de munca, contract de management sau alta forma de contract in baza caruia sa primiti vreo indemnizatie; atunci nu veti datora decat 16% pe dividende, iar in cazul in care nu veti mai avea acel contract de munca veti datora si sanatate pentru dividende.
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte.
V-as mai deranja insa cu o alta speta: daca asociatul unic al unei firme
( care nu mai este angajat in alta parte ) isi plateste contributia la pensii si la sanatate pe baza unui contract incheiat cu acestia - baza de impozitare , mai plateste contributia la sanatate aferenta dividendelor primite?
Nu ;)
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Srl fara angajati - ce taxe plateste asociatul unic? raduma raduma Vreau sa-mi deschid o firma (SRL). Nu am nevoie de angajati pt ca lucrez eu singur. 1. In cazul in care SRLul nu are angajati, doar 1 asociat unic (eu), ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna, S-a infiintat un SRL cu un asociat unic. Asociatul este si administratorul firmei prin act constitutiv. Firma nu e microintreprindere si va plati ... (vezi toată discuția)
Taxe srl detalii- profit, dividende AndreeaM89 AndreeaM89 Buna ziua, am tot cautat informatii dar niciunde nu gasesc ceva mai detaliat. Doresc sa imi deschid un SRL , FARA angajati in domeniul IT ( jocuri pe ... (vezi toată discuția)