avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Faliment si radiere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Faliment si radiere

Buna ziua
am mai participat la acest forum si am fost foarte multumit de raspunsurile drei/dnei lacramioara_25ani

As dori sa explic mai detailat problema mea, poate ma puteti ajuta.

PROBLEMA 1. Am un SRL la care sunt administrator si unic asociat. SRL are datorii la finante cca 50000 RON (Forfetar+TVA+dobanzi+penalizari)
Am inteles data trecuta de la dvs, ca e mult mai bine sa inregistrez eu cererea falimentului, decat sa o faca cei de la finante. Intre timp am primit o citatie de la tribunal, conform careia Registrul comertului cere radierea acestei firme pt nedepunerea bilantului la ei.
- Asta inseamna ca daca cei de la finante nu intervin sa conteste radierea ceruta de reg. comertului, sa radiaza firma?
- Eu nu o sa mai trebuiasca sa fac cererea de faliment?
- Termnenul pt radiere este de 18 oct 2010...daca eu nu fac cererea de faliment, este posibil sa o faca finantele pana la acea data?
- Daca eu fac cererea de faliment, din acel moment eu nu mai am voie sa lucrez pe acest srl (inchid casa de marcat etc?), sau numai din momentul in care exista hotarare definitiva de la tribunal?


PROBLEMA 2. Eu mai am un SRL in care sunt asociat 50-50, dar care nu mai are activitate de 1 an, dar la care am depus toate declaratiile in zero care trebuiau depuse si are toate platiile la zi(fara datorii)
-La acesta vreau sa i schimb sediul si asociatii, adica sa fiu doar eu, iar sediul sa fie pe aceeasi adresa cu cea a SRLului de care va spuneam ca are datorii. Se poate?
- O sa imi accepte la reg comertului schimbarile de sediu si statut, daca pe aceasi adresa este acel srl cu probleme?
- Daca da, cand ar trebui sa fac schimbarile la acesta, inainte sa depun cererea de faliment la tribunal pt srl cu proble, sau dupa? Nu e problema daca exista cerere de faliment la un srl pe aceeasi adresa? Pot sa il trec pe tatal meu in loc la asociatul actual?

Va multumesc anticipat si va rog sa imi raspundeti, deoarece in aceste zile trebuie sa iau neaparat o hotarare

Alte discuții în legătură

Lichidator judiciar bb77 bb77 Buna ziua PROBLEMA 1. Am un SRL la care sunt administrator si unic asociat. SRL are datorii la finante cca 50000 RON (Forfetar+TVA+dobanzi+penalizari) Am ... (vezi toată discuția)
Radierea unei societati comerciale ContSters152796 ContSters152796 In cat timp se radiaza de drept o societate comerciala, daca nu am activitate economica? (vezi toată discuția)
Nu pot sa inchid punctul de lucru Mihaela Nicolaescu Mihaela Nicolaescu Buna ziua. Sunt administrator la un SRL care are 3 asociati, dintre care unul sunt si eu(34%). Am inchis o unitate care nu mai functiona dar nu pot sa inchid ... (vezi toată discuția)