avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidator judiciar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidator judiciar

Buna ziua

PROBLEMA 1. Am un SRL la care sunt administrator si unic asociat. SRL are datorii la finante cca 50000 RON (Forfetar+TVA+dobanzi+penalizari)
Am inteles data trecuta de la dvs, ca e mult mai bine sa inregistrez eu cererea falimentului, decat sa o faca cei de la finante. Intre timp am primit o citatie de la tribunal, conform careia Registrul comertului cere radierea acestei firme pt nedepunerea bilantului la ei.
- Asta inseamna ca daca cei de la finante nu intervin sa conteste radierea ceruta de reg. comertului, sa radiaza firma?
- Eu nu o sa mai trebuiasca sa fac cererea de faliment?
- Termnenul pt radiere este de 18 oct 2010...daca eu nu fac cererea de faliment, este posibil sa o faca finantele pana la acea data?
- Daca eu fac cererea de faliment, din acel moment eu nu mai am voie sa lucrez pe acest srl (inchid casa de marcat etc?), sau numai din momentul in care exista hotarare definitiva de la tribunal?
- Cum ajung la lichidatorul judiciar? Trebuie sa aleg eu unul? Inainte sau dupa ce introduc cererea de faliment?


PROBLEMA 2. Eu mai am un SRL in care sunt asociat 50-50, dar care nu mai are activitate de 1 an, dar la care am depus toate declaratiile in zero care trebuiau depuse si are toate platiile la zi(fara datorii)
-La acesta vreau sa i schimb sediul si asociatii, adica sa fiu doar eu, iar sediul sa fie pe aceeasi adresa cu cea a SRLului de care va spuneam ca are datorii. Se poate?
- O sa imi accepte la reg comertului schimbarile de sediu si statut, daca pe aceasi adresa este acel srl cu probleme?
- Daca da, cand ar trebui sa fac schimbarile la acesta, inainte sa depun cererea de faliment la tribunal pt srl cu proble, sau dupa? Nu e problema daca exista cerere de faliment la un srl pe aceeasi adresa? Pot sa il trec pe tatal meu in loc la asociatul actual?

Va multumesc anticipat si va rog sa imi raspundeti, deoarece in aceste zile trebuie sa iau neaparat o hotarare
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 14:25, 15 Septembrie 2010
la prima problema puteti introduce la tribunal cererea pentru deschiderea procedurii de insolventa. in cererea depusa puteti solicita admiterea unui plan de reorganizare care sa permita plata debitelor si functionarea societatii sub supravegherea administratorului judiciar. tot prin cererea privind deschiderea procedurii puteti solicita numirea ca si administrator judiciar al unui proctician in insolventa sau a unei societati profesionale.
penru ce-a de-a doua problema prin hotarirea asociatilor puteti consemna retragerea unuia din ei, raminerea celuilalt, ca unui asociat, schimbarea sediului social si alte probleme care tin de legalitatea functionarii societatii. faptul ca una din societati are probleme nu va afecteaza in rezolvarea schimbarii sediului social al celeilalte sau pentru alte modificari dorite in activitate.
Bine, dar eu nu mai am posibilitatea sa platesc acele datorii si sincer sa fiu nici nu prea mai vreau.
- Daca eu fac cererea de faliment, din acel moment eu nu mai am voie sa lucrez pe acest srl (inchid casa de marcat etc?), sau numai din momentul in care exista hotarare definitiva de la tribunal?
- Cum ajung la lichidatorul judiciar? Trebuie sa aleg eu unul? Inainte sau dupa ce introduc cererea de faliment?
multumesc
declansarea procedurii insolventei se face in concordanta cu prevederile legii 86/2006. Simpla depunere a cererii nu este suficienta pentru a nu mai desfasura activitati comerciale fara sa fie declansata prin sentinta hotararea.
lichidatorii judiciari ii gasiti pe lista practicienilor in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment si radiere bb77 bb77 Buna ziua am mai participat la acest forum si am fost foarte multumit de raspunsurile drei/dnei lacramioara_25ani As dori sa explic mai detailat problema ... (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Nu pot sa inchid punctul de lucru Mihaela Nicolaescu Mihaela Nicolaescu Buna ziua. Sunt administrator la un SRL care are 3 asociati, dintre care unul sunt si eu(34%). Am inchis o unitate care nu mai functiona dar nu pot sa inchid ... (vezi toată discuția)