O firma X avea o datoria de aproape 900.000 lei cu o alta firma Y in data 01.12.2009. in data 03.12.2009 firma X si firma Y au incheiat o tranzactie prin care firma Y renunta la 50% din suma datorata de firma X daca platea in 3 transe pana in data 15.03.2010 suma restanta de datoria. In caz in care firma X nu platea 50% pana in data 15.03.2010 firma Y avea drept sa se actionez pe toata suma.
Firma X pana in data 15.03.2010 avea platit numai 45% din toata suma datorata.
Firma Y dupaia sa actionat pe toata suma. Cum poate firma X sa platesca numai 5% din suma restanta si firma Y sa renunta la actiune pentru sa recupreze toata suma?
Poate doar cu acordul firmei Y, in caz contrar se aplica art Art. 969 Cod Civil : Conventiile legal fãcute au putere de lege între pãrtile contractante.
Ele se pot revoca prin consimtãmântul mutual sau din cauze autorizate de lege.
Credit
lezeu2006
nici nu stiu cum sa incep
as avea nevoie si eu de niste mici sfaturi
sunt(cred sau daca nu voi fi) dat in judecata pentru o datorie pe care mama(decedata) o ... (vezi toată discuția)
Contract comercial
bubu.g
Am urmatoarea situatie:
un SRL X e dator la mine o suma de bani, cv marfa, X va face un imprumut bancar pentru a lua marfa de la o firma Y care mi va livra ... (vezi toată discuția)
Pacalita
anghel elena
AM FOST CU CINEVA TIMP DE 6 ANI.TOTUL OK.LA FINAL,EL AVEA O MICA AFACERE CARE NU MAI MERGEA ASA BINE ASA CA M-A CONVINS SA FAC UN IMPRUMUT GIRAND CU GARSONIERA ... (vezi toată discuția)