avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu medical

Am terminat anul acesta liceul forma de zi.Am avut examenul de bac cu care am terminat in data de 2 iulie.Din data de 15 iulie m-am angajat la Nokia.Pe data de 30 iulie in timp ce mergeam la munca impreuna cu 2 colegi de serviciu am fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.
Am fost internata in spital cu fractura de bazin si de umar pana in data de 11 august,cand am fost externata cu recomandarea de imobilizare la pat pentru inca 7 zile si concediu medical pana la data de 31 august.
Concediul mi-a fost prelungit pana in data de 15 septembrie si voi primi prelungiri pana la refacere starii de sanatate.
Am avut surpriza ca azi cand am incercat sa-mi ridic salariul sa nu am bani pe card.
Mi s-a spus de la firma ca nu am avut 30 de zile cotizatie la asigurarile de sanatate.
Nu aveam cum sa am deoarece inainte eram eleva si nu trebua sa depun cotizatie.
Ce se poate face in acest caz ? Daca se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: nicola_2 , utilizator 20:36, 13 Septembrie 2010
1. Din OUG 158/2005:
Art. 9 - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilită prin hotărâre a Guvernului.
2. Luati legatura si cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate si rugati sa va ajute.
Multumesc mult pentru informatie.
Sper ca cei de la Casa de Asigurari sa ne ajute cu adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa concediu fara plata deremitic deremitic buna ziua am fost in concediu fara plata 1 an,timp in care contractul meu de munca a fost suspendat.As dori sa stiu cand,si daca imi pot lua concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Rebbeca Rebbeca Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am ... (vezi toată discuția)