avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Practica PROTAN SA incalca Legea Concurentei?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Practica PROTAN SA incalca Legea Concurentei?

Buna ziua!

O firma care detine o ferma de vaci cu lapte este obligata sa incheie contract cu o firma autorizata sa transporte si sa neutralizeze deseuri de origine animala.

Pana acum firma respectiva a avut contracte succesive pe perioade de 1 an de zile cu SC Protan SA.
Ultimul contract a expirat in august.
Pentru incheierea unui nou contract Protan SA cere o taxa de 300 RON reprezentand garantie de buna executie a contractului.
Singura data cand firma respectiva a apelat la serviciile Protan acestia au incalcat conditiile contractuale neprezentandu-se pentru ridicarea unui cadavru de bovina desi firma le-a trimis faxuri si i-a apelat telefonic timp de o saptamana.
Pana la urma, cu autorizare expresa din partea Directiei Sanitar Veterinare respectiva bovina a fost ingropata.

In conditiile acestea pare total nejustificata taxa de 300 ron garantie de buna executie a contractului.
De aceea firma refuza incheierea unui nou contract cu Protan in aceste conditii si pentru ca nu a gasit alta firma autorizata a adresat o scrisoare Autoritatii Sanitar Veterinare prin care cerea o lista cu alte firme autorizate.
ANSVSA inca nu a raspuns, dar se pare ca nu exista alte firme.

Constituie practica Protan SA o incalcare a Legii Concurentei si daca da, ce articole incalca?
Din ce am citit eu ar fi art.5, alin. (1), lit. e) si art. 6 lit. d) si g). Corect?

Daca ANSVSA raspunde ca nu exista alte firme autorizate poate firma respectiva sa faca plangere la Consiliul Concurentei?
Va fi in aceasta situatie obligata sa incheie contract cu Protan SA pentru ca legea zice ca trebuie incheiat un contract?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cmvi cu autorizatie de functionare? ancabrana1984 ancabrana1984 Buna ziua, de curand mi-am inregistrat un cabinet medical veterinar individual, doresc sa aflu daca este necesar autorizatie de functionare vizata de ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)
Comert ambulant pește Tiopus Tiopus Bună ziua.Sunt interesat de deschiderea unei afaceri în domeniul vânzării peștelui în piețe sau târguri.Tin sa menționez ca modelul este luat din ... (vezi toată discuția)