avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comert ambulant pește
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comert ambulant pește

Bună ziua.Sunt interesat de deschiderea unei afaceri în domeniul vânzării peștelui în piețe sau târguri.Tin sa menționez ca modelul este luat din toate Europa...unde se comercializează pește din autoutilitare speciale.Ce pași ar trebui urmați pentru aceasta?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:05, 24 Mai 2018
Va trebui sa deschideti o firma la Registrul comertului si sa declarati pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile din punct de vedere sanitar, mediu, sanitar-veterinare. Trebuie sa cumparati autoutilitara dotata corespunzator (sa respecte normele sanitare si sanitar-veterinare), sa incheiati contracte cu furnizori autorizati/ producatori de peste.
Sa declarati activitatea la ANAF. Sa obtineti autorizatie de la primarie pentru vanzare in piete/ targuri si pentru amplasament autoutilitara.
Dupa inceperea activitatii veti fi controlat de institutiile statului care vin sa verifice daca ceea ce ati declarat pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale, se regasesc in teren.
Va mulțumesc pentru răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
verificati in prealabil la DSV, DSP conditiile ce trebuie indeplinite de autoutilitara sa stiti ce investitii aveti de facut la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Producerea si comercializarea cozonacilor Valeriano Valeriano Buna ziua. De ce acte,autorizatii as avea nevoie pentru a produce acasa cozonaci,cake-uri,branzoici si in ce conditii le-as putea vinde? Multumesc. (vezi toată discuția)
Autorizatie amplasare si functionare rulota Soican Soican Buna ziua Am o rulota ambulant de tip fast food, vreau sa merg cu ea la targuri, festivaluri etc. de ce autorizatii am nevoie? unde o pot parca pentru a ... (vezi toată discuția)
Prajituri de casa a66 a66 Buna ziua ! As dori sa stiu daca pot incepe o afacere cu prajituri de casa facute in bucataria proprie de la bloc,dotata cu toate utilajele si utilitatile ... (vezi toată discuția)