avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Radiere,dizolvare,lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Radiere,dizolvare,lichidare

Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio activitate,nu am avut angajati,stampila. Acum vreau sa o radiez in asa fel incat sa nu am niciodata probleme cu cazierul fiscal.Care sunt pasii de urmat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:12, 14 Septembrie 2010
De preferinta solicitati intai suspendarea societatii dar incepeti si dizolvarea voluntara a societatii. Dizolvarea, lichidarea si ulterior radierea societatii dureaza aprox.2-3 luni. Dizolvarea: modalitatea juridica de inchidere a unei societati, radierea reprezinta finalitatea acesteia.Lichidarea unei societăţi comerciale consta în îndeplinirea unor operaţiuni care să pună capăt activităţii societăţii, şi totodată să ducă în final la încetarea statutului de persoana juridică al societăţii.
Pentru aceste operatiuni aveti nevoie de stampila! cel mai bine e sa apelati fie la un avocat, dar puteti sa va deplasati si dv. la ONRC si sa incepeti personal procedura. Costul dizolvarii urmata de radiere este de aproximativ 900-1000 lei.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
Acestea sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgi pentru a sterge societatea din rigistrul comertului, precum si din evidenta administratiei financiare.

Scapi mai repede daca faci dizolvarea soncomitent cu lichidarea societatii, insa pentru asta trebuie sa nu ai nicio datorie la administratia financiara si terti. In ceea ce priveste tertii nu vor fi probleme dc zici ca firma nu a desfasurat activitate, insa nu cred ca lucrurile stau le fel la administratia financiara.

Pentru inceput iti recomand sa faci un drum pana la administratia financiara sa vezi ce datorii ai.

In cazul in care firma a avut activitate ce se intampla cu bunurile firmei (propietati imobiliare, masini, etc)?
nu se poate radia o firma pina cind are bunuri.
Multumesc pt raspunsuri!La administratia financiara mai am de achitat 550 ron pe care ii achit maine urmand ca vineri sa merg la registrul comertului.Am capital social 2 mil.care ii scot inainte de a dizolva societatea sau dupa?Pot dizolva si lichida societatea in acelasi timp?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)