avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Radiere,dizolvare,lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Radiere,dizolvare,lichidare

Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio activitate,nu am avut angajati,stampila. Acum vreau sa o radiez in asa fel incat sa nu am niciodata probleme cu cazierul fiscal.Care sunt pasii de urmat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:12, 14 Septembrie 2010
Din cate inteleg aveti o societate pe care ati cumparat bunuri si pe care doriti sa o radiati.

Daca sunteti asociat unic lucrurile nu sunt complicate, in hotararea AGA se va mentiona ca bunurile societatii revin asociatului unic.

Daca sunt mai multi asociati acestea vor reveni asociatilor proportional cu participarea acestora la capitalul social, ideea este sa fie tot asociatii de acord pentru a semna hotararea AGA, in caz contrar pentru lichidare se va numi un lichidator, procedura care va dura mai mult.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)