Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 desi societatea avea achitat integral si in termen imp respectiv si nu figura la acea data cu vreo datorie fata de bugetul statului.Mi se trimit acte de executare pt impozitul minim- le contest in instanta si castig la fond, recursul se va judeca in octombrie.Mi se trimit 2 decizii de accesorii in care sunt incluse si majorari la cele doua impozite; le contest administrativ, pt una din decizii se trimit si acte de executare - le contest in instanta si castig. In sfarsit mi se raspunde partial la contestatia formulata impotriva primei decizii de accesorii, Afp constata ca declaratia din 2005 a fost dublata, ma scade din evidenta lor cu acel debit si accesoriile aferente iar pentru suma achitata pt impozitul minim imi spune sa fac cerere de compensare. Insa niciun cuvant despre penalitatile si dobanzile pe care mi le-au imputat la plata , aferente impozitului minim respectiv. Astea cine le plateste ca doar este eroarea lor? Totodata, cererea de compensare s-ar face la mai mult de un an de la data platilor tot din cauza lor, deoarece au tergiversat solutionarea contestatiilor, care au fost depuse in interiorul termenului de 1 an. Ce trebuie sa fac sa nu raman cu aceste majorari? E bine sa depun cererea de compensare sau imi complic situatia?