Si daca instanta a admis investirea biletului la ordin (si inca cu drept de recurs in 15 zile?!) ?
Ce actiune mai poate sa faca firma aflata in insolventa, pentru a se apara de eventualele efecte ale hotararii de mai sus.
Precizez ca creditorul este banca si s-a inscris pe lista creditorilor.
Am depus acte doveditoare de incepere a insolventei, dar judecatoarea nu a facut nici o referire la aceste acte in incheierea data. Judecata in camera de consiliu nu a permis prezenta fizica.
Banuiesc , din mica experienta pe care o am, ca recursul va fi inadmisibil.
Deschiderea procedurii insolventei are ca efect suspendarea tuturor actiunilor judiciare impotriva averii debitorului - art 36 din lege 85/2006
De aceea am spus ca cererea este inutila si fara finalitate concreta
Sa inteleg ca admiterea cererii de investire a biletului la ordin este corecta?
Dar investirea biletului nu duce automat si la punerea in executare, acolo unde eu m-as putea opune cu mai mult succes.
Totusi din exprimarea dumneavoastra deduc ca investirea unui bilet la ordin nu poate fi considerata o actiune judiciara. Gresesc?
Investirea cu formula executorie este o procedura cu caracter necontencios in cadrul careia se realizeaza doar un control formal al inscrisului ce urmeaza a fi investit.
Dupa cum se deduce din prevederile art. 373 c pr civila, debitorul nu are cale de atac impotriva incheierii de investire cu formula executorie.
Bilet avalizat
ContSters69460
in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)