avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Actiunile judiciare impotriva debitorului aflat in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Actiunile judiciare impotriva debitorului aflat in insolventa

Investirea biletelor la ordin de catre creditori impotriva debitorului in insolventa este o actiune legala?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 08:50, 19 Septembrie 2010
actiunea este legala , dar fara rezultat
Si daca instanta a admis investirea biletului la ordin (si inca cu drept de recurs in 15 zile?!) ?
Ce actiune mai poate sa faca firma aflata in insolventa, pentru a se apara de eventualele efecte ale hotararii de mai sus.
Precizez ca creditorul este banca si s-a inscris pe lista creditorilor.
Am depus acte doveditoare de incepere a insolventei, dar judecatoarea nu a facut nici o referire la aceste acte in incheierea data. Judecata in camera de consiliu nu a permis prezenta fizica.
Banuiesc , din mica experienta pe care o am, ca recursul va fi inadmisibil.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
florindbro, utilizator
Deschiderea procedurii insolventei are ca efect suspendarea tuturor actiunilor judiciare impotriva averii debitorului - art 36 din lege 85/2006
De aceea am spus ca cererea este inutila si fara finalitate concreta
Sa inteleg ca admiterea cererii de investire a biletului la ordin este corecta?
Dar investirea biletului nu duce automat si la punerea in executare, acolo unde eu m-as putea opune cu mai mult succes.
Totusi din exprimarea dumneavoastra deduc ca investirea unui bilet la ordin nu poate fi considerata o actiune judiciara. Gresesc?
Investirea cu formula executorie este o procedura cu caracter necontencios in cadrul careia se realizeaza doar un control formal al inscrisului ce urmeaza a fi investit.
Dupa cum se deduce din prevederile art. 373 c pr civila, debitorul nu are cale de atac impotriva incheierii de investire cu formula executorie.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
ContSters137562, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs pt investire bo suspendat Nafets Nafets Pentru un BO investit cu formula executorie s-a facut recurs. La tribunal s-a suspendat judecata recursului in baza art 242 pct 2 c.pr.c. Asta ce inseamna? Ca ... (vezi toată discuția)
Bilet avalizat ContSters69460 ContSters69460 in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)
Cerere de investire cu formula executorie admisa de judecatorie, dar intre timp firma a intrat in insolventa hajnyci hajnyci Buna ziua Sa-mi spuna cineva va rog ce e de facut in situatia urmatoare: Am depus 2 cereri pt investire cu formula executorie a 2 cecuri la judecatorie. ... (vezi toată discuția)