avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit .....rambursare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit .....rambursare credit

buna ziua ! va rog putin ajutor! am incheiat un contract de credit cu o banca pentru o suma de 6,700.00 ron in data de 5 02 2008 cu o rata lunara de 250 lei. acum doresc sa achit creditul insa am o problema...soldul creditului este de 3432 lei iar ei imi cer sa platesc 7100 lei .va dau detalii certe din contract:
obiectul contractului: creditorul acorda imprumutatului o suma de 6,700.00 lei
durata contractului:este valabil pana la rambursarea lui
valoare contract:14,581.80 cuprinzand capital, dobanda si taxa de analiza.
costurile creditului sunt:rata dobanzii 2,75% pe luna,taxa de analiza402 lei
.......
in cazul rambursarii anticipate a obligatiilor de plata imprumutatul are dreptul la o reducere echitabila a costului creditului reprezentand30% din valoarea dobanzii ramase de achitat.
cererea de inchidere a sumelor datorate in temeiul prezentului contract este urmatoarea : penalitati
dobanzi{ aici nu specifica ce fel de dobanzi...}dobanda este fixa
capital
.......
deci sa inteleg ca eu am facut un credit de 6,700 lei si dau 14,000 lei inapoi? adica trebuie sa platesc dobanda chiar daca rambursez suma imprumutata mai devreme?este normal? eu dispun de niste bani ca sa achit cei 3400 lei capital ramas plus comisioanele aferente ca la celelalte banci{ am mai achitat o banca si la sold s au adaugat doar comisioanele atat nu toata dobanda ramasa pana la sfarsitul creditului]. ce ma sfatuiti sa fac ? daca nu mai platesc nimic ?eu nu mai pot duce rata lunar....o sa mi umble la salariu? nu am codebitori.va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: mocutzy27 , utilizator 13:27, 14 Septembrie 2010
Buna ziua !
Parerea mea este sa asteptati alinierea contractului la prevederile OUG 50/2010 si abia apoi sa achitati anticipat . Duceti-va la banca si semnati actul aditional la contract (atentie ce semnati!!!) si abia apoi solicitati plata anticipata ...
Conform celor expuse de dvs. sumele solicitate ptr. plata in avans sunt enorme ... nu credeam ca exista asa ceva ..... vi se reduce cu 30% dobanda pe care o aveati de achitat daca plateati conform graficului-anexa la contractul initial !!!! Doamne- fereste , dvs. nu ati citit contractul cand ati luat banii ? Si apropo ... pana la urma ce suma ati imprumutat ?
am imprumutat 6700 lei. merg sa semnez. insa am facut deja cererea de achitare in avans. ce mai pot face pot ataca pe cale juridica intr un fel acel contract sa nu mai platesc toate dobanda? sa plates soldul plus celelalte comisioane cum fac si celelalte banci? multumesc . vreau sa spun ca mi a stat inima cand mi au spus ca mai am de plata 7100 lai in conditiile in care eu am facut imprumut de 6700 si am platit rate lunare de 250 lei pe luna timp de 2 ani si jumatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare antici[pata 90% din credit zexe zexe Buna ziua, Am rambursat anticipat cam 90% dintr-un credit de nevoi personale, creditul este in euro cu dobanda fixa. Dupa rambursare am constatat ca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog dacă ma poate ajuta cineva! am făcut un ... Bbi05 Bbi05 Buna ziua ! Va rog dacă ma poate ajuta cineva! Am făcut un credit acum 7 luni de 10000,la Banca Transilvania ifn iar acum vreau sa plătesc toată suma. Am ... (vezi toată discuția)
Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)