avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul tehnic

Somajul tehnic se poate acorda si prin rotatie, astfel incat ptr ficare angajat sa nu se depaseasca cele 90 de zile, dar la angajator sa se depaseasca cele 90 de zile?
Cel mai recent răspuns: maria petrache , utilizator 14:12, 15 Septembrie 2010
In "somaj tehnic" pot intra oricand, pana la 31.12.2010, oricare dintre salariati, chiar si toti, dar nu mai mult de 90 de zile calendaristice pentru fiecare salariat.
In aceasta situatie se pot depasi cele 90 de zile ptr angajator. Este corect?
Potrivit art. 1, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 4/2010 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială pentru anul 2010 “Începând cu luna februarie 2010, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendării contractului individual de muncă din initiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activității potrivit art. 52, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare, salariații ale căror contracte sunt astfel suspendate și care beneficiază de indemnizația de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările și completările ulterioare, precum și angajatorii, pentru salariații respectivi, sunt scutiți de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.”
Nu se numara zilele pe angajator (nici nu are cum) ci pe fiecare salariat in parte.
Va multumesc frumos, o zi buna!

Alte discuții în legătură

Art.52(1) lit.d codul muncii rosu gheorghe rosu gheorghe Care este perioada maxima de aplicare a art.52(1)lit.d coroborat cu art.53(1) ambele din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic.... ioana2525 ioana2525 Daca firma la care lucrez ma obliga sa-mi dau demisia pentru lipsa rezultate pot cere somaj tehnic? Cat mi se plateste pe luna, cum ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic say say Somajul tehnic constituie vechime in munca, care este reglementarea legala? (vezi toată discuția)