avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare invatamant primar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare invatamant primar

Sunt invatatoare cu o vechime de 25 ani , grad didactic I , absolventa a Facultatii de Sociologie si Psihologie , specializarea Psihologie din cadrul Univ. Spiru Haret , promotia 2oo9. In baza adeverintei de absolvire prezentata la 1 sept 2009 la directiunea scolii unde imi desfasor activitatea , am fost incadrata ca institutor 1, apoi de la 1 ian 2010 ca prof invatamant primar, fara insa a mi se da o decizie de incadrare scrisa.Pe adeverinta este specificat faptul ca este valabila pana la eliberarea Diplomei de Licenta.
Datorita faptului ca inca nu ni s-a eliberat Diploma , azi , 14.09.2010, am primit o instiintare din partea directiunii care imi aduce la cunostinta ca incadrarea mea corecta este cea de invatator , deoarece ,, facultatea absolvita nu este recunoscuta, neregasindu-se in centralizatorul privind disciplinele de invatamant , domeniile si specializarile... aprobat prin OMECI nr 605/2009.
Ca urmare , ISJ, la prezentarea incadrarii pt anul scolar 2009 /2010, n-a acceptat incadrarea ca institutor sau profesor pentru invatamantul primar, ci doar de invatator .
Platile salariale necuvenite vor fi retinute in perioada urmatoare. "
Incadrarea ca profesor a fost facuta de directiune anul trecut scolar in baza Legii nr. 387/2009,a Legii cadru nr.33o/2009, a HG nr 81./2010 , invocate in cererea de incadrare depus in ianuarie 2010.
Doresc sa stiu daca aceasta instiintare de incadrare pe care am primit-o azi e legala si ce pot face in continuare. Mie mi se pare incorect sa primesc abia dupa un an decizia de incadrare pe o functie incorecta din punctul meu de vedere, dupa ce am fost platita coform studiilor , si , mai mult , sa restitui ,, platile salariale necuvenite ".
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Profesor sau institutor? deiuta deiuta am o nelamurire, sunt absolventa a unui liceu, [b]nu profil pedagogic[/b], dupa care am urmat si absolvit [b] cursurile Scolii Postliceale Colegiul Pedagogic ... (vezi toată discuția)
Reincadrare pe postul de profesor de primar sd sd Sunt invatator, am Liceul Pedagogic, gradul I, 31 de ani vechime in invatamant, am absolvit ASE-ul cu diploma de licenta in Economia Industriei, Constructii si ... (vezi toată discuția)
Legea 387/2009 si ordinul mects 3235/2010 serbucornel serbucornel Cine ma poate lamuri si pe mine daca prevederile Legii 387/2009 si a Ordinului MECTS 3235/2010 care stipuleaza ca un invatator/educator care a terminat ... (vezi toată discuția)