Sunt invatatoare cu o vechime de 25 ani , grad didactic I , absolventa a Facultatii de Sociologie si Psihologie , specializarea Psihologie din cadrul Univ. Spiru Haret , promotia 2oo9. In baza adeverintei de absolvire prezentata la 1 sept 2009 la directiunea scolii unde imi desfasor activitatea , am fost incadrata ca institutor 1, apoi de la 1 ian 2010 ca prof invatamant primar, fara insa a mi se da o decizie de incadrare scrisa.Pe adeverinta este specificat faptul ca este valabila pana la eliberarea Diplomei de Licenta.
Datorita faptului ca inca nu ni s-a eliberat Diploma , azi , 14.09.2010, am primit o instiintare din partea directiunii care imi aduce la cunostinta ca incadrarea mea corecta este cea de invatator , deoarece ,, facultatea absolvita nu este recunoscuta, neregasindu-se in centralizatorul privind disciplinele de invatamant , domeniile si specializarile... aprobat prin OMECI nr 605/2009.
Ca urmare , ISJ, la prezentarea incadrarii pt anul scolar 2009 /2010, n-a acceptat incadrarea ca institutor sau profesor pentru invatamantul primar, ci doar de invatator .
Platile salariale necuvenite vor fi retinute in perioada urmatoare. "
Incadrarea ca profesor a fost facuta de directiune anul trecut scolar in baza Legii nr. 387/2009,a Legii cadru nr.33o/2009, a HG nr 81./2010 , invocate in cererea de incadrare depus in ianuarie 2010.
Doresc sa stiu daca aceasta instiintare de incadrare pe care am primit-o azi e legala si ce pot face in continuare. Mie mi se pare incorect sa primesc abia dupa un an decizia de incadrare pe o functie incorecta din punctul meu de vedere, dupa ce am fost platita coform studiilor , si , mai mult , sa restitui ,, platile salariale necuvenite ".
Va multumesc