Socrul meu s-a casatorit cu o alta femeie.A mostenit legal casa parinteasca prin tribunal dupa ce a despagubit-o pe sora lui(cu banii obtinuti la partaj)Pentru ca sufera de o boala incurabila,actuala sotie a insistat sa-i faca acte la casa unde locuiesc acum.Au fost la notar,unde s-a facut un contract de intretinere cu clauze 12 pe numele sotului meu(fiul legitim,din prima casatorie)si12 pe numele fiului actualei sotii.Intrebarea mea este:dupa moartea socrului meu,sotia poate anula contractul de intretinere pe motiv ca nu am intretinut-o?sau in ce conditii o poate face?Trebuie stiut ca nu locuim in aceiasi localitate,si tot ce au cumparat in casa ,plus renovari sau realizat cu banii primiti la partaj de la noi in numele primei sotii adica mama sotului meu.
Intr-adevar,beneficiaza de intretinere pana la moarte,are drept de locuit(uzucapiune viagera),dar eu am nevoie sa stiu ,daca are dreptul sa anuleze contractul,cu martori mincinosi:sa minta ca nu a fost ajutata.Daca face asa ceva, noi cum putem dovedi ca minte, mai ales ca are multe persoane care o sustin?Noi avem o relatie buna cu ea momentan,dar nu se stie ce relatie va avea ea cu noi dupa moartea socrului meu.