avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Socrul meu s-a casatorit cu o alta femeie.A mostenit legal casa parinteasca prin tribunal dupa ce a despagubit-o pe sora lui(cu banii obtinuti la partaj)Pentru ca sufera de o boala incurabila,actuala sotie a insistat sa-i faca acte la casa unde locuiesc acum.Au fost la notar,unde s-a facut un contract de intretinere cu clauze 12 pe numele sotului meu(fiul legitim,din prima casatorie)si12 pe numele fiului actualei sotii.Intrebarea mea este:dupa moartea socrului meu,sotia poate anula contractul de intretinere pe motiv ca nu am intretinut-o?sau in ce conditii o poate face?Trebuie stiut ca nu locuim in aceiasi localitate,si tot ce au cumparat in casa ,plus renovari sau realizat cu banii primiti la partaj de la noi in numele primei sotii adica mama sotului meu.
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 15:52, 15 Septembrie 2010
sotia nu va putea cere rezilierea contractului.doar socrul dvs are calitatea sa ceara in instanta acest lucru.
si daca invoca clauzele?
poate sa invoce orice.nu are calitate procesual activa sa initieze in instanta o actiune de reziliere a contractului.doar socrul dvs are.
Nu cumva beneficiaza si ea de intretinere prin contract? Uitati-va putin peste clauze.
Intr-adevar,beneficiaza de intretinere pana la moarte,are drept de locuit(uzucapiune viagera),dar eu am nevoie sa stiu ,daca are dreptul sa anuleze contractul,cu martori mincinosi:sa minta ca nu a fost ajutata.Daca face asa ceva, noi cum putem dovedi ca minte, mai ales ca are multe persoane care o sustin?Noi avem o relatie buna cu ea momentan,dar nu se stie ce relatie va avea ea cu noi dupa moartea socrului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Bună seara - fostul socru ne-a dat în judecată pe mine și pe fostul soț pentru că își dorește casa înapoi Bububibi Bububibi Am fost căsătorită 11 anii de zile cu un bărbat ...acum un an am divorțat..socrul meu cu 2 anii in urma a trecut casa pe numele nostru cu clauza ca atunci ... (vezi toată discuția)