avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere temporara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere temporara activitate

buna seara,
ce trebuie sa fac daca doresc ca o perioada sa inchid activitatea unei firme? impozitele se mai platesc?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 23:03, 14 Septembrie 2010
Hotarare AGA de radiere a punctului de lucru + formularele de la ORC + certificatele constatatoare ce vi s-a dat de catre ORC cand ati infiintat firma si fiecare punct de lucru in parte.
Nu mai platiti impozitul minim (aka forfetar).
Puteti solicita si regim derogatoriu de la ANAF, ca sa nu mai depuneti declaratii lunare/trimestriale si bilant, dar DOAR daca nu aveti datorii
Dupa demararea proceduri de incetare a activitatii prin intermediul Camerei de Comert si Industrie se depune la organul fiscal de care apartineti o declaratie 010 de mentiuni si prin intermediul ei cereti scoaterea din evidenta pentru toate obligatiile pe care dumneavoastra le platiti la aceasta ora.
In concluzie nu veti mai plati nimic,doar veti depune semestrial si anual bilantul contabil.
Suspendarea activitatii unei societati comerciale se face la Registrul Comertului si nu la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Din cate stiu, nu se depune doar un 010 ci un dosar complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma cu datorii la finante birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua!In cazul unei societati comerciale care isi suspenda activitatea la Registrul Comertului si are datorii la buget mai este obligat sa declare si sa ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui srl la registrul comertului rebecaa rebecaa Buna ziua Am avut un SRL deschis in 2005 si i am incetat activitatea in regim derogatoriu pe o perioada de 3 ani la finante incepand din 2008.Acum vreau sa l ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)