avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general solicitare informatii aplicare Ordonanta 58/2010 si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

solicitare informatii aplicare Ordonanta 58/2010 si Ordonanta 82/2010 pentru cabinet medical

buna ziua,
am o nelamurire. Sunt angajata la stat in domeniu medical unde mi se retin toate taxele si contributiile la asigurari sociale. In paralel, am deschis si un cabinet medical individual(CMI - venituri din profesie liberala), unde, pana la aparitia Ordonantei 58/2010, plateam doar impozitul pe venit si contributiile de 5.5 % la sanatate.
In conditiile aparitiei Ordonantei 58/2010(si a clarificarilor din Ordonanta 82/2010), sunt obligata sa platesc si contributia la pensii de 10.5% si 0,5% la somaj,(pe cea de 5,5, % la sanatate, achitiand-o in continuare ca si pana acum)?

Alte discuții în legătură

-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari catalinavalentina catalinavalentina Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)