Buna ziua!
Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru administrator si femeie de serviciu).
Se depune lunar declaratia la CAS si somaj( la somaj inca nu a aparut programul pentru astfel de contributii cf. OUG 82/2010 si OUG 58/2010), si se si plateste. Se depune cumva si Declaratia 102 pentru aceste contributii (cas asigurati 10.5% si simaj asigurati 0.5%)? Avand in vedere ca asociatia nu are depus vectorul fiscal (declaratia 010) pentru aceste contributii, nu stiu ce am de facut mai departe.
Va multumesc! Sper sa ma ajutati daca cunoasteti problema.
Pentru a va lamuri rapid mergeti la finante si depuneti, intocmiti declaratia 010. In functie de ce declarati in 010 decurg obligatiile de depunere a celorlalte declaratii, termene si plati. Acolo aflati ceea ce trebuie facut acum pentru ca maine-poimaine se schimba iar reglementarile.
Buna ziua,
Vva rog sa-mi spuneti daca pentru conventiile civile este corecta urmatoarea formula de calcul:
Rest de plata = Venit Net {(venit brut - sanatate (5,5% din venit brut) - impozit (16% din venit brut - sanatate)} - CAS (10,5% din venit net) - somaj (0,5% din venit net).
La pensionari nu se scade CAS-ul si somajul.
Asociatia de proprietari mai are obligatia sa plateasca 5,2% din venit brut (contributia angajator) la sanatate.
Am inteles ca o sa apara un formular nou pt. declaratia 102, cf. OUG 82/2010 si OUG 58/2010.
Multumesc.
Oug 58
hanna77
i.p.u.r.l. intra in categoria intreprinderilor individuale?conform oug 58/2010 i.p.u.r.l. trebuie sa depuna declaratii de asigurare la cas,cass si somaj?
(vezi toată discuția)