avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general urgent-plata comision in suma bruta pentru persoane ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

urgent-plata comision in suma bruta pentru persoane fizice

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:am o firma de asigurari, lucrez cu persoane fizice neautorizate (pe baza de comision).Exista vreo posibilitate(contract sau altceva)sa le platesc acestora suma bruta, urmand ca ei sa isi plateasca contributiile catre stat?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 16:40, 15 Septembrie 2010
1. cred ca aveti firma de intermediere in asigurari, nu de asigurari;
2. aveti obligatia legala sa impozitati la sursa (nu aveti cale de scapare); ei pot opta pentru retinerea in avans 10% urmand sa faca anual regularizarea la 16%, sau sa opteze pt impozit 16% final, pe care sa-l retineti si sa-l platiti Dvs.; atentie si la CASS pe care trebuie sa-l retineti si sa-l virati tot Dvs., daca e cazul!

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajung sa retin contributii la venituri de cate 50 lei ? ezPTCro ezPTCro Un SRL plateste persoane fizice Neautorizate pentru reclame online, si comision din vanzarea spatilor publicitare si traficului online. 1. inafara de 16% imp ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)
Contract de agent,comision,mandat daiu daiu Controversata OUG 82/2010 m-a ,,bagat in ceata,, Veniturile unei persoane fizice ce are un ,,contract de agent asigurari,, cu o societate ce este ... (vezi toată discuția)