Speta:
Un SRL, cu 3 asociati ,stabileste durata de X ani a societatii. Dupa cativa ani , unul dintre ei decedeaza. In locul sau succed mostenitorii. Aportul acestuia la capitalul social este in natura ,un imobil (teren, casa, cladire noua),pe care il detine in coproprietate cu inca o persoana , ce nu are legatura cu srl-ul. Pentru ca imobilul nu este finalizat , se obtine autorizatia de constructie pe numele SRL ,si aceasta il termina. Se considera acum ca fiind finalizat e al firmei si pentru ca se afla in capitalul social. Dupa deces ,mostenitorii si srl ul sunt actionati in instanta de catre coproprietar care cere iesirea din indiviziune sau vanzarea . Concomitent , din cauza tergiversarii in instanta , societatea ajunge la termen si urmeaza lichidarea , insa prin procedura falimentului ,intrucat in baza unei datorii inventate s-a ajuns aici. In procedura falimentului , urmeaza atribuirea patrimoniului catre toti asociatii. Teoretic , conform legii , depunerea echivalentului sumei ar atrage iesirea din capitalul social al imobilului. Insa si societatea are un aport la finalizarea constructiei. Cum se poate regla povestea asta , pentru a se efectua vanzarea?
Care ar fi aportul societatii la finalizarea constructiei si in opinia dumneavoastra care ar fi valoarea muncii/serviciilor intreprinse de societate?
Din moment ce s-a obtinut autorizatia de constructie pe firma si dumneavoastra sustineti ca imobilul apartine firmei, bunul cui ii va reveni ulterior lichidarii?Doar fostului asociat coproprietar?