Mostenesc , ca urmare a decesului tatalui meu, curte+case+fanete+teren arabil+anexe , intr-un sat in zona de munte. Am fost la notar, si facem partaj, prin intelegere cu fratii in viata ai tatalui meu, deoarece, DOAR curtea este imparita si cu fratii lui tata (ei au facut o intelegere acum 20 de ani, in care fiecare are delimitat parcela proprie, si pe care o respecta in continuare, si conform careia figureaza pe ROL la primarie fiecare cu cat s-a inteles ). A venit si un domn "cadastrist" care ne face un plan de situatie pe care il vom arata notarului, pentru a finaliza si a pune in ordine actele de proprietate. Mentionez ca, acolo la munte, nimeni nu are cadastru facut sau vre-un plan de situatie, si ca, urmare a masuratorilor cadastrale a rezultat pamant mai mult decat ceea ce e inscris la primaria comunei.
intrebarea mea este urmatoare :
ce se intampla cu surplusul de pamant: voi plati retroactiv impozit pe el (pentru ca, normal, vrem sa finalizam actele conform cu realitatea...) sau nu? si daca da, in ce lege scrie chesti asta ca treb sa platesc retroactiv;
la primarie (registru agricol/funciar) se declara o proprietate, cu un act, ex: contr. de vanzare-cumparare...in baza a ce s-a declarat proprietatea bunicilor dv ? astfel incat au iesit mai multi metri...?
nu poti plati impozit pe ceva ce nu ai/ n-ai avut...nu cred ca vor fi probleme cu impozitul, fiecare merge si-si declara partea lui si va plati impozit pe aceea.
Veti plati impozitul pentru ce aveti acum, ca sa puteti dezbate succesiunea. Apoi, va treceti suprafata corecta, rezultata din masurator,i si veti plati impozitele la acea suprafata. Adica pe viitor.
asa se declara la tara, in special la munte, inainte de revolutie, bunica din pacate nu mai traieste, ca sa stiu motivul concret pt care nu a declarat cat e norma, adica mia mult; la munte, pamantul nu a fost colectivizat niciodata , de aceea nu exista acte de proprietate..
bunica are acest pamant de la parintii ei, iar parintii ei, de la parintii lor.. si tot asa...
domnule avocat, si cu restul de pamant, respectiv surplusul, cum putem intra in posesia lui ? la notar ? atat timp cat sta in picioare intelegerea dintre fratii lui tata, iar vecinii au recunoscut granitele, s-a facut tarusare....