avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in CF mai putin, in realitate mai mult
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in CF mai putin, in realitate mai mult

Buna ziua,

Mostenesc , ca urmare a decesului tatalui meu, curte+case+fanete+teren arabil+anexe , intr-un sat in zona de munte. Am fost la notar, si facem partaj, prin intelegere cu fratii in viata ai tatalui meu, deoarece, DOAR curtea este imparita si cu fratii lui tata (ei au facut o intelegere acum 20 de ani, in care fiecare are delimitat parcela proprie, si pe care o respecta in continuare, si conform careia figureaza pe ROL la primarie fiecare cu cat s-a inteles ). A venit si un domn "cadastrist" care ne face un plan de situatie pe care il vom arata notarului, pentru a finaliza si a pune in ordine actele de proprietate. Mentionez ca, acolo la munte, nimeni nu are cadastru facut sau vre-un plan de situatie, si ca, urmare a masuratorilor cadastrale a rezultat pamant mai mult decat ceea ce e inscris la primaria comunei.

intrebarea mea este urmatoare :

ce se intampla cu surplusul de pamant: voi plati retroactiv impozit pe el (pentru ca, normal, vrem sa finalizam actele conform cu realitatea...) sau nu? si daca da, in ce lege scrie chesti asta ca treb sa platesc retroactiv;
Cel mai recent răspuns: f3g4zuzu , utilizator 14:38, 16 Septembrie 2010
la primarie (registru agricol/funciar) se declara o proprietate, cu un act, ex: contr. de vanzare-cumparare...in baza a ce s-a declarat proprietatea bunicilor dv ? astfel incat au iesit mai multi metri...?

nu poti plati impozit pe ceva ce nu ai/ n-ai avut...nu cred ca vor fi probleme cu impozitul, fiecare merge si-si declara partea lui si va plati impozit pe aceea.
Veti plati impozitul pentru ce aveti acum, ca sa puteti dezbate succesiunea. Apoi, va treceti suprafata corecta, rezultata din masurator,i si veti plati impozitele la acea suprafata. Adica pe viitor.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
elena138, utilizator
sucesiunea o veti face doar pt suprafata existenta in acte.
asa se declara la tara, in special la munte, inainte de revolutie, bunica din pacate nu mai traieste, ca sa stiu motivul concret pt care nu a declarat cat e norma, adica mia mult; la munte, pamantul nu a fost colectivizat niciodata , de aceea nu exista acte de proprietate..
bunica are acest pamant de la parintii ei, iar parintii ei, de la parintii lor.. si tot asa...
domnule avocat, si cu restul de pamant, respectiv surplusul, cum putem intra in posesia lui ? la notar ? atat timp cat sta in picioare intelegerea dintre fratii lui tata, iar vecinii au recunoscut granitele, s-a facut tarusare....

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire suprafata pamant ovidiu2009 ovidiu2009 Buna ziua, As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei suprafete de pamant-mostenire de la mama mea(care nu mai este in viata)-, avand in vedere ... (vezi toată discuția)