avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contestatie la un act aditional emis de banca conform ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contestatie la un act aditional emis de banca conform oug 50/2010

Creditorii aveau obligatia ca in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei 50/2010 sa asigure conformitatea contractului cu dispozitiile ordonantei de urgenta deci insemana ca pana pe 21 sep tu trebuie sa ai un act aditional in care sa fie prezente datele modificate, conform ordonantei, tu obtii actul aditional de la banca pana la 21 sep si ai dreptul ca in 15 zile sa emiti un raspuns catre banca, corect?
Intrebarea este de ce bancile pun presiuni pe clienti spunandu-le ca vineri este ultima data la care pot depune contestatie privind actele aditionale?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:14, 16 Septembrie 2010
Intrebarea este de ce bancile pun presiuni pe clienti spunandu-le ca vineri este ultima data la care pot depune contestatie privind actele aditionale?


Prevederile ordonantei sunt clare.
Pentru contractele aflate în curs de derulare, creditorii au obligaţia ca, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, să asigure conformitatea contractului cu dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.
Modificarea contractelor aflate în derulare se va face prin acte adiţionale în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
Creditorul trebuie să poată face dovada că a depus toate diligentele pentru informarea consumatorului cu privire la semnarea actelor adiţionale.

Informarea dvs ar fi trebuit sa se realizeze fie prin trimiterea de catre creditor a actului aditional la domiciliu fie prin notificare adresata pentru a lua cunostinta la sediul creditorului despre continutul actului aditional.
Daca nu ati primit nici un semn de la creditor va recomand sa mergeti personal la sediul sau si sa solicitati actul aditional.

Explicatia la intrebarea dvs este simpla.
Creditorii (bancile) vor sa faca "bilantul" actelor aditionale modificate pentru a putea lua o hotarare in ceea ce priveste acceptarea sau respingerea solicitarilor primite.
Cu alte cuvinte daca toti clientii ar semna actele aditionale si nu ar mai pune intrebari, creditorii nu ar avea probleme.
In situatia in care exista si debitori care considera ca actele aditionale nu sunt legale si nu doresc sa le semneze va trebui sa se analizeze cat "costa" pentru creditor negocierile contractelor celor care au anumite pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 ContSters66930 ContSters66930 Am primit ieri, 19-08-2010, un sms de la BRD prin care sunt rugat sa merg sa semnez actul aditional la contractul pe care il am la ei. Stiu ca bancile au la ... (vezi toată discuția)
Este valabil, in anumite conditii, un act aditional nesemnat de parti? burdy_1 burdy_1 Art. 95 alin. (5) din OUG 51/2010 a prevazut ca \\"Nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale prevazute la alin. (2) este considerata acceptare ... (vezi toată discuția)
Banca modifica contractele existente? eka20 eka20 Buna ziua! Am rugamintea de-a ma ajuta in problema mea, care probabil este a multor romani. Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca,in valoare ... (vezi toată discuția)