avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... donatie auto catre persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

donatie auto catre persoana cu dizabilitati

locuiesc in italia (rezident cu acte !) doresc sa vin in tara si sa donez unei persoane cu dizabilitati fizice un autoturism euro 2 cu motor de 1400 cc . accea persoana va mai plati taxa de prima inmatriculare (fiind donatie ;si fiind persoana cu invaliditate grad 1 ?)

Cel mai recent răspuns: Paul09 , utilizator 21:08, 5 Septembrie 2012
Iata ce prevede Legea 448/2006:
" Art. 26. - Persoanele cu handicap fizic grav şi accentuat beneficiază de scutire de la plata taxelor vamale şi a accizelor, după caz, pentru introducerea în ţară, o dată la 5 ani, la alegere, de motociclete, motorete sau autoturisme, adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap, pentru folosinţă proprie. "


Iar art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
..................
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapul
ui;

Prevedere similara este si in Codul fiscalcare reglementeaza taxa:
"ART. 214^1 - Nivelul taxei speciale
(1) Intra sub incidenta taxei speciale autoturismele si autovehiculele, inclusiv comerciale, cu exceptia celor special echipate pentru persoanele cu handicap."
Buna , sunt un tanar student care ma aflu in cazul de fata sunt o persoana cu handicap gradu 1 daca anuntul mai este valabil va rog sa raspundeti,multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane cu handicap ancafogarasi ancafogarasi La angajarea unei persoane cu certificat de handicap se intocmeste un dosar care se depune vreunei autoritati, sau pur si simplu in baza legii 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru persoane cu handicap ContSters252286 ContSters252286 Buna as dori sa stiu daca sunt scutit de la taxa auto daca : ma incadrez in gradu de handicap ACCENTUAT ,cod boala G56 cod handicap 1 si deficienta functiolala ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)