avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie somaj

ca si asociat unic al unui srl,fara salariu stabilit ,am obligatii legate de contributia pentru somaj,conform oug 58-82/2010?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:31, 17 Septembrie 2010
nu, nu aveti obligatii ;
Conform legii 76 :
Art. 20
Se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi, următoarele persoane:
a)asociat unic, asociaţi;

deci e vorba de optiune
Iar in og 58 / modif de og 82
4)Prevederile alin. (3) cu privire la statutul de asigurat obligatoriu, prin efectul legii, în sistemul asigurărilor pentru şomaj nu se aplică persoanelor pentru care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se prevede, potrivit Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, că asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj este facultativă şi care deţin statutul de asigurat în acest sistem în temeiul unui contract de asigurare pentru şomaj, cu excepţia cazului în care aceste persoane renunţă la contractul de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre medici daniela5 daniela5 care sunt noile reglementari pt un CMI care isi plateste pensia,cass,prin privinta OG 58? (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul si contributiile pentru pfa smeagull smeagull Buna ziua, Sunt societate comerciala, si am un contract cu o PFA - expert tehnic, pentru realizarea unei lucrari (una singura). Este exclus sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare pentru somaj gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu ce inseamna \"Contract de asigurare pt.somaj\".Multumesc mult pentru raspuns. (vezi toată discuția)