avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... PROCURA NOTARIALA MAREA BRITANIE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

PROCURA NOTARIALA MAREA BRITANIE

Va rog frumos sa-mi spuneti daca fiul meu , care lucreaza in Marea Britanie,poate face acolo o procura notariala pentru mine spre a o folosi aici in Romania.
Are nevoie de cateva acte din tara si imi trebuie procura sa le pot scoate(eg.cazier judiciar, cateva diplome etc)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:45, 19 Septembrie 2010
Poate merge la Ambasada Romaniei din Londra unde ii va fi redactata in limba romana.
Ttrebuie sa prezinte urmatoarele:


- act de identitate valabil la data îndeplinirii actului notarial (paşaportul romanesc, buletin/carte de identitate emise de autorităţile române sau pasaport britanic, daca este cazul);
- datele din buletinul/cartea de identitate sau pasaportul persoanei pe care o imputerniciti – serie, numar, adresa, CNP, data eliberarii si autoritatea emitenta.
multumesc mult ...
deci numai la ambasada se poate....

noi ne gandeam la un notar obisnuit...
Un notar v-ar redacta-o in limba engleza, iar aici in Romania va trebui sa o traduceti si legalizati. Intrati pe www.londra.mae.ro, site-ul Ambasadei.
daca numai problema traducerii si legalizarii in tara ar fi...chiar ca nu-i problema...deci se poate si asa...pentru ca e foarte departe de Londra....si mai e si birocratia usual de la ambasada...ca doar e a Romaniei...:(
Si mai e nevoie de nustiu ce apostila(de la Haga,parca)?
Oricum va multumesc din suflet
Daca procura e autentificata de notar britanic este necesara apostila conform Conventiei de la Haga din 1961: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Procura transcriere certificat nastere redactata in limba romana in strainatate nu este acceptata in romania Deziree Deziree Buna ziua, Am trims in Romania documentele pentru transcrierea certificatului de nastere al fetitei nascute in Suedia in registrele de stare civila romane. ... (vezi toată discuția)