avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere cons jur definitiv in Barou fara ex
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere cons jur definitiv in Barou fara ex

La aparitia legii care reglementa activitatea cons juridici, cei care isi exercitau acesta functie de ceva timp erau considerati consilieri juridici definitivi, fara a promova vreun examen de definitivat. Vechimea era conditia. Nu stiu ce articol era...
Acum, baroul...pentru a te primi fara examen chiar daca prin efectul legii esti cj definitiv iti cere dovada promovarii unui ex de definitivat.
Cei care au 10 ani vechime...sau mai bine de 10 ani dar fara examenul acesta nu se pot inscrie? Desi sunt consilieri juridici definitivi?
Si de unde a aparut "vechime juridica neintrerupta in profesie? Daca cineva a fost disponibilizat din cauza incetarii activitatii firmei...?
Cel mai recent răspuns: angelapriboi , utilizator 09:31, 17 Septembrie 2010
iti pot spune ca eu am fost consilier juridic prin efectul legii. Ca urmare a modificarilor legislative, am dat examen si mi-am reconfirmat statutul de consilier juridic definitiv. Acum sunt:
Consilier juridic definitiv prin efectul legii
Consilier juridic definitiv prin sustinerea examenului de reconfirmare
Consilier juridic fiindca de aceea am invatat 4 ani la Facultatea de Drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)